Miralem Pjanić (levo) u deulu sa Klasenom iz Ajaksa (©Reuters)
Miralem Pjanić (levo) u deulu sa Klasenom iz Ajaksa (©Reuters)

Da li je vreme za preporod Bešiktaša?

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 09:49

Turska Superliga: Crno-beli Orlovi živnuli posle odlaska Sergena Jalčina. I dalje Karaveli kao privremeno rešenje na klupi velikana iz Istanbula

Šampion je u nokdaunu. Bešiktaš je prošle sezone osvojio duplu krunu u Turskoj. Letos su dovedena zvučna pojačanja, Miralem Pjanić iz Barselone i Mišu Batšuaiji iz Čelsija na jednogodišnjim pozajmicama. Umesto borbe za titulu za crno-bele Orlove biće problem da izbore i plasman u Evropu. Čak 20 bodova velikan iz Istanbula ima manje od lidera Trabzona.

Ceh za loše rezultate platio je trener Sergen Jalčin. Bešiktaš nije poražen tri kola (sva remija i trijumf). Pobeda je imperativ za crno-bele danas (18.00) na Vodafon areni protiv Geztepea u meču 18. kola šampionata Turske.

Izabrane vesti

18.00: (1,52) Bešiktaš (4,20) Geztepe (6,50)

Crno-beli i dalje nemaju trenera posle odlaska Jalčina. Privremeno rešenje na klupi je Onder Karaveli, trene omladinskog tima. Za meč sa Geztepeom van stroja su Meret Gunok, Kevin N’Kadu i Nesip Ujsal. U napadu se očekuju Kanađanin Kajl Larin i Belgijanac Mišu Batšuaji, dok će na sredini terena sve da se vrti oko Miralema Pjanića. Bosanskohercegovački reprezentativac nije oduševio u prvim mesecima u dresu novog kluba.

Bešiktaš na svojoj Vodafon areni je odigrao devet mečeva, a slavio je šest puta. Ostvarena su dva poraza u prethodna tri meča pred svojim navijačima. Trabzon je načeo Orlove trijumfom u derbiju (1:2) golom Danca Andreasa Korenlijusa u poslednjim trenuciima, a onda je novajlija u elitnom rangu dobio crno-bele u Istanbulu sa čak 4:0. Taj poraz je bio koban po Jalčina. Batšuaiji je sa šest golova prvi strelac Bešiktaša. Fudbaler pod ugovorom sa Čelsijem ima četiri pogotka manje na kontu od Aleksandra Pešića, napadača Karagumruka, najubojitijeg golgetera u Turskoj.

----------

Sve mečeve turske Superlige možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------

Na klupi gostiju sedi Beograđanin Nestor el Maestro. Ekipa je na mestu koje vodi u drugu ligu, pa je opstanak prioritet. Geztepe ima samo jednu pobedu ove sezone na gostovanjima, uz četiri remija i tri poraza. U proteklom šampionatu, crno-beli Orlovi su oba puta pobedili Geztepe sa po 2:1. Na četiri vezane utakmice ovih timova dolazilo je tri i više golova.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

TURSKA 1 – 18. KOLO

Utorak

Antalija - Kasimpaša 1:1 (1:0)

/Naldo 38 - Bozok 90+2/

Bašakšehir - Giresun 3:1 (1:1)

/Turuč 17, Kaisara 69, Višća 78, Dijara 28/

Adana Demir - Galatasaraj 2:0 (0:0)

/Akgun 53, 58/

Altaj - Trabzon 1:2 (1:0)

/Karajel 33 - Kornelijus 51, 88/

Sreda

Hataj - Konja 1:3 (1:1)

/El Kabi 3 - Mpoku 29, 54, Koka 90+2/

Sivas - Rize 1:1 (0:0)

/Kajode 72 - Pohjanpalo/

Gazijantep - Alanja 2:1 (0:0)

/Sojalp 56, Dijediju 78ag - Novais 62/

Karagumruk - Fenerbahče 1:1 (1:1)

/Pešić 31 - Ozil 40pen/

Četvrtak

15.00: (2,45) Malatija (3,25) Kajseri (2,95)

18.00: (1,52) Bešiktaš (4,20) Geztepe (6,50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

TurskaTurska 1Turska Super ligturska ligaBešiktašGoztepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara