Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Da li je za Seul 13 srećan broj? Post traje od 21. marta

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 10:31

Tim u kojem je jedan od najistaknutijih asova Aleksandar Paločević danas igra u okviru 17. runde prvenstva Južne Koreje protiv Inčona

Nezapamćena kriza u Seulu. Ekipa koja svake godine "puca" na osvajanje titule nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli šampionata Južne Koreje, gotovo bez izgleda da se dokopa izlaska na međunarodnu scenu. Svemu jednom dođe kraj, pa tako danas Seul možda prekine dug post protiv Inčona, u sklopu zaostalog susreta 17. kola K-lige (12.30).

Crveno-crni iznenađujuće nisu na dnu, iako je tim iz glavnog grada Južne Koreje poslednji put pobedio još 21. marta. Od tada je prestonički klub 12 puta izlazio na teren u svim takmičenjima. U pet slučajeva uspeo je da remizira, a sve njih ostvario je na šest proteklih susreta. U poslednja dva kola igrao je nerešeno sa Daeguom i Gvangđuom, oba puta 1:1.

Izabrane vesti

12.30: (2,15) Seul (3,05) Inčon (3,50)

Takođe, vredi napomenuti da su igrači Park Đi-Suba tokom ove duge serije bez slavlja zaista podbacili samo u sudaru sa Suvon Bluvingsom, kada su poraženi 3:0, pošto su u drugim slučajevima - ako su uopšte bili inferiorni - gubili minimalnom razlikom u rezultatu.

Inčon se poslednji put pojavio na terenu pre više od mesec i po dana, a tokom velike pauze nije odigrao nijedan prijateljski meč. Trenutno tim pod vođstvom Sun-Hvang Čoa zauzima tek osmo mesto, ali zaostatak od željene šeste pozicije iznosi samo dva boda, i plus Inčon ima meč manje.

Klub je iza sebe ostavio seriju od četiri meča bez poraza pre odlaska na pauzu. Istina, u njemu je bila samo jedna pobeda, nad Gvangđuom 2:1. Trijumf je izgubljen u nadoknadi vremena sa Pohangom i Čonbukom, a sa Suvon Sitijem je uspeo da izbegne poraz.

Jedan od najistaknutijih asova Seula je srpski internacionalac Aleksandar Paločević, koji je u dosadašnjem toku sezone postigao četiri gola i ostvario tri asistencije.

JUŽNA KOREJA 1 - ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Sreda

12.30: (2,15) Seul (3,05) Inčon (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Koreja 1SeulInčonAleksandar PaločevićAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara