""
""

Da li se gensek FIFA ponovo izlanuo? Kuritiba ostaje bez Mundijala!?

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.01.14. | 21:54

"Mi ne možemo da organizujemo utakmicu bez stadiona, ovo je dostiglo kritičnu tačku. Ne samo da kasni izgradnja, već nisu ispunjeni neki od rokova utvrđenih od strane FIFA", rekao je Valke

Brazilski grad Kuritiba rizikuje da ostane bez organizacije utakmica prvenstva sveta zbog kašnjenja radova na izgradnji stadiona, izjavio je danas generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke.

On je prilikom posete gradu na jugu Brazila naglasio da je takva solucija moguća ukoliko ne bude napravljen značajan korak u napredovanju radova.
"Mi ne možemo da organizujemo utakmicu bez stadiona, ovo je dostiglo kritičnu tačku. Ne samo da kasni izgradnja, već nisu ispunjeni neki od rokova utvrđenih od strane FIFA. Ne znači da stadion mora da bude gotov do 18. februara, ali jednostavno želimo da vidimo da je ostvaren napredak u vreme sledeće posete delegacije FIFA", rekao je Valke.

Izabrane vesti

Grad Kuritiba, u brazilskoj državi Parana, određen je za domaćina četiri utakmice grupne faze Mundijala, uključujući susret između branioca titule Španije i selekcije Australije.

Fudbalsko prvenstvo sveta u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žerom ValkeBrazilSP 2014FIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara