Da se čovek naježi od glave do pete: Izabrali smo idealni tim od igrača koje je Ančeloti trenirao

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.04.22. | 19:01

U komentarima i vi možete da se poigrate, pa da "sučeljimo" mišljenja i ukuse...

Konstatovali smo već kako je Karlo Ančeloti ovog popodneva postao jedinstvena pojava u fudbalskoj istoriji. Nema sumnje da je i bez titule sa Realom smatran za jednog od najvećih stručnjaka, ali sa njom svi ti trofeji dobijaju posebnu dozu šmeka. Jer teško da će se u dogledno vreme dogoditi da neko ponovi ovakav podvig.

Karleto je u bogatoj karijeri vodio dva najveća kluba na svetu - Real i Milan - bio je u Bajernu, Juventusu, Čelsiju, Pari Sen Žermenu... U svakoj od ovih sredina radio je sa vrhunskim igračima. Od najvećih zvezda 21. veka pod njegovom palicom praktično nije bio samo Leo Mesi.

Izabrane vesti

Ovo su samo neke od Karlovih čuvenih izjava o velikanima koje je trenirao…

O Zidanu…

“Iz vremena u Juventusu se najviše sećam Zidana. Najjačeg igrača kojeg sam trenirao. Jedino žalim što je na utakmicama retko radio ono što je redovno radio na treninzima”.

O Kaki…

“Kada sam ga video na aerodromu kad je došao, uhvatio sam se za glavu. Naočare, lepo obučen, vaspitan… Samo su mu falile knjige pod miškom da izgleda kao student. Više je ličio na Jehovinog svedoka nego na brazilskog fudbalera. Pogrešio sam u vezi njega. Poredio sam ga sa Toninjom Serezom. A on me je kasnije ismevao zbog tog pogrešnog poređenja. Kaka je bio fenomen i za razliku od Zidana je na terenu radio sve ono što je radio na treninzima”.

O Kristijanu Ronaldu…

“Nivo igre ovog momka je sa neke druge planete. On postiže golove sa takvom lakoćom da je nemoguće naći adekvatne reči da to opišem”.

O Ronaldinju…

“Imao je dozvolu da ostane u provdu do pet ujutro ali se vratio u tri. Izgleda da i nije bio neki provod”.

O Paolu Maldiniju…

“On je jedini igrač kojeg nikad nisam novčano kaznio zbog kašnjenja. Ne zato što je cicija…”

O Ronaldu…

“Trenirao sam mnoge Brazilce i znam da ne vole da rade mnogo. Sa Ronaldom u Milanu sam imao problem jer je imao 100 kila. I bio je najbrži na 10 metara i takav! Nikada nisam video takav talenat. Prvi meč mu je bio gostovanje Sijeni i rekao sam mu da ne mogu da ga stavim u tim sa 100 kila. On mi je rekao da ne brinem i da će dati gol. Dao je dva”.

O Filipu inzagiju…

“Ako razmišljam o idealnom napadaču, on mi svakako neće pasti na pamet. Nije kompletan. Ali u šesnaestercu je životinja. On prosto zavodi loptu da mu dođe. Postizao je golove levom, desnom, glavom, cevanicom, kukom, zadnjicom, uhom, pertlom… Ma postizao je golove snagom uma”.

O Edgaru Davidsu…

“Bio je među prvim igračima koje sam upoznao u Juventusu i počeo sam da hvalim njegovu fiziku, volju, agresiju, trčanje, borbeni duh… Samo je gledao u mene kao u budalu i ništa nije odgovarao. Na kraju je rekao: ‘Vidi, ja pored toga umem i da igram fudbal’. Bilo mi je neprijatno”.

Elem, došli smo na ideju da izdvojimo stotinak najboljih igrača s kojima je Anečloti sarađivao, te da uz pomoć tog “skraćenog” spiska sastavimo idealnih 11.

Zapravo, redakcija Mozzart Sporta simbolično je rangirala pet najboljih ekipa sastavljenih od igrača što ih je u u nekom momentu vodio Karlo Ančeloti.

Pet TOP timova za pet titula u TOP pet liga.

Uz važnu napomenu da smo za glavni kriterijum uzimali atraktivnost imena, a ne doprinos koji su igrači imali igrajući pod italijanskim stručnjakom. Podrazumeva se, vodeći računa da timovi zadrže određenu fizionomiju.

Trudili smo se da budemo objektivni, s minimalnim uključivanjem ličnih ukusa u odlučivanje.

Od vas očekujemo sugestije: Jesmo li neko važno ime izostavili? Neko iz treće ekipe ima mesta u prvoj?

U komentarima imate priliku da se i vi poigrate, da “izrazite svoju volju” po ovom pitanju.

Naš izbor nećemo da obrazlažemo:

Od ovakvih imena zaista zastaje dah ljubiteljima fudbala i teško da će posle svega viđenog bilo ko moći da ospori kako je neko, bilo kada u dugoj istoriji fudbalske igre, vodio više igrača top klase od Karla Ančelotija.

Uostalom, pogledajte ko sve nije ušao u ovih pet ekipa...

GOLMANI: Dida, Navas, Kurtoa, Peruci, Ospina, Isakson...

DESNI BEKOVI: Karvahal, Kimih, Birindeli, Paulo Fereira, Pankaro, Rafinja, Mirković, Kontra, Beleti, Darmijan...

ŠTOPERI: Kaladze, Aleks, Ferara, Humels, Karvaljo, Boateng, Montero, Sensini...

LEVI BEKOVI: Koentrao, Bejns, Benarivo, Maksvel, Jankulovski, Pesoto, Bernat...

CENTRALNI VEZNI: Ambrozini, Tijago, Vidal, Kazemiro, Verati, Hamšik, Dešan, Albertini, Emerson, Hames Rodrigez, Esijen, Matić, Konte, Oliseh, Marseka, Takinardi, Kedira...

OFANZIVNI VEZNI: Isko, Di Marija, Azar, Zola, Ozil, Koman, Vinisijus, Pastore, Dž. Kol, Moura, Laveci, Mertens, Insinje...

NAPADAČI: Inzagi, Đilardino, Krespo, Anelka, Kjeza, Trezege, Tores, Vijeri, Asprilja, Brolin, Morata... 


tagovi

Karlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara