Daglas Kosta (Reuters)
Daglas Kosta (Reuters)

Daglas Kosta ide u LA Galaksi, mogao bi da profitira Dejan Joveljić

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 18:20

Brazilac dogovorio transfer u MLS i napušta domovinu posle ispadanja iz lige sa Gremijem

Ostalo je Daglasu Kosti još šest meseci pozajmice u Gremiju pre nego što je planiran povratak u Juventus, ali Brazilac se neće zadržati u Porto Alegreu, niti ga očekuje povratak u Torino. Kako javlja Fabricio Romano, nekadašnji fudbaler Šahtjora i minhenskog Bajerna karijeru će nastaviti u MLS-u i to u ekipi Los Anđeles Galaksija. Dogovorena je pozajmica do kraja sezone, a onda i ugovor na još dve godine.

Dolazak Koste u Kaliforniju planiran je za nedelju, pa će imati dvadesetak dana da se upozna i uigra sa novim saigračima pre nego što startuje nova sezona u elitnom fudbalskom takmičenju Severne Amerike. Pokušao je Flamengo da ga zadrži u Brazilu, ali je posle epizode za zaborav u Gremiju, odlučio da ode iz domovine.

Izabrane vesti

Na pozajmicu u Gremio došao je leta 2021. godine i u gigantu iz Porto Alegrea ponadali su se da bi igrač njegovog kvaliteta mogao da pomogne ekipi da napravi iskorak i uključi se u borbu za titulu, sezonu nakon što je Seriju A završila na šestoj poziciji. Međutim, igre Gremija bile su toliko loše i jalove da ga je zadesilo ispadanje u Seriju B.

Učinak od tri gola i dve asistencije na 26 utakmica preskorman je za čoveka od kojeg se očekivalo da bude lider. Naročito kada se setimo da je tokom karijere imao neke sezone sa 10+ asistencija - takva je bila takmičarske 2017/18 u Juventusu kada je namestio 12 golova, zatim ona 2015/16 u Bajernu sa 14 asistencija, i već davna 2013/14 kada je saigračima u Šahtjoru spakovao 11 golova.

Jedan od saigrača u klubu za koji će uskoro potpisati biće mu i srpski internacionalac Dejan Joveljić koji bi mogao debelo da profitira, ako Kosta ponovo odluči da igra fudbal i namešta golove onako kako ume. Ipak je reč o desnom krilu koje u klupskom seniorskom fudbalu ima 99 asistencija.


tagovi

Daglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara