Daglas Kosta (©Reuters)
Daglas Kosta (©Reuters)

Daglas Kosta se vraća u Brazil: Podneo finansijsku žrtvu, igraće za prvaka Južne Amerike!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 18:29

Brzonogo krilo igraće za Fluminense

Umesto u Evropu, Daglas Kosta će se vratiti u domovinu! Pošto se predomislio i odjavio Samsun, brzonogi Brazilac je dogovorio jednoipogodišnju saradnju sa Fluminenseom, pa iako mu je karijera proteklih sezona bila u padu, činjenica da će nastupati za aktuelnog prvaka Južne Amerike nagoveštava da još nije za staro gvožđe.

Evropski mediji pisali su prethodnih dana da je Kosta na korak do turskos Samsuna. Navodno je i dogovorio lične uslove sa turskim klubom oko šestomesečne saradnje, čekali su ga i zakazani lekarski pregledi, ali se u međuvremenu predomislio.

Izabrane vesti

Kako navodi pouzdani turski novinar Jagiz Sabundžuoglu, Kosta je izjavio čelnicima Samsuna da će mu "biti potrebno oko 25 dana kako bi se vratio na potreban nivo fizička kondicije", te da "ne želi da menja zemlju zbog dva meseca fudbala, jer je klubu odmah potrebno pojačanje".

Kako im prvenstvo počinje tek sredinom aprila, svoju priliku videli su brazilski klubovi. Pored Fluminensea javio se i Korintijans, pride je kako piše Globo ponudio više novca fudbaleru, ali je Kosta pristao na finansijsku žrtvu i pružio ruku šampionu južnoameričkog kontinenta iz dva razloga.

Prvi je razogovor koji je Brazilac obavio sa trenerom Fluzaa Fernandom Dinizom i direktorom Fredom, dok se drugi krije u činjenici da će se tim sa Marakane u predstojećem periodu takmičiti na tri velika takmičenja – Rekopi, Kopa Libertadoresu i Svetskom klupskom prvenstvu 2025.

Kosti će Flu biti drugi brazilski klub u karijeri. Prethodno je nastupao jedino za Gremio u kojem je i ponikao, a u koji se vratio sredinom 2021. kao pozajmljen fudbaler Juventusa na polusezonu. Prethodne dve godine je proveo u LA Galaksiju sa kojim se razišao u oktobru 2023. te u klub stiže kao slobodan igrač.


tagovi

Daglas KostaFluminenseZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara