(©Reuters)
(©Reuters)

Daglas Kosta: Voleo bih da se vratim u Juventus

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 11:42

Druga epizoda u Minhenu je razočaravajuća

Daglas Kosta se vratio u minhenski Bajern u smiraj letnjeg prelaznog roka, ali se nije naigrao u drugoj epizodi na “Alijans areni”. Preuzeo je Bajern na sebe kompletnju godišnju platu Brazilca koja u Torinu iznosi 6.000.000 evra, stigao je kao zamena za Ivana Perišića, ali je kod Hansija Flika pao u drugi plan i jasno je da ga Nemci neće otkupiti.

Ne prija Brazilcu stil fudbala koji gaji Hansi Flik, rado bi se vratio u Juventusovo jato, ali se ne nalazi u planovima Andree Pirla. Zato je došao u Minhen. Nadao se da će dobiti više prostora, ipak, u tekućoj sezoni sakupio je samo 693 minuta u svim takmičenjima i postigao jedan gol u Bundesligi.

Izabrane vesti

„Oni danas imaju drugačiju viziju fudbala u odnosu na moj prvi boravak u klubu. Danas igraju otvorenije, napdački fudbal, dok su pre više držali loptu u nogama. To mi se više sviđalo, na stranu što je osvojena Liga šampiona”, započeo je Daglas Kosta razgovor za italijanske medije.

Po dolasku u Juventus nije imao problem sa prilagođavanjem, usavršio je italijanski tokom boravka u Bajernu i voleo bi da se vrati u Staru damu.

“Kada sam stigao u Juventus i Italiju, prilagodio sam se vrlo dobro. Navijače nosim u srcu. Učim i dalje italijanski jezik zahvaljujući mnogim prijateljima koje imam. Zanimljivost je ta što ga bolje govorim od kako sam napustio Italiju. U Torinu sam sa Dibalom razgovarao na španskom i nisam imao vremena da naučim italijanski. Budućnost? Videćemo šta će se dogoditi, imam ugovor sa Juventusom. Voleo bih da se vratim, jako mi se sviđa u Italiji”.

Daglas Kosta nema dilemu ko osvaja šampionske pehare u Italiji i Nemačkoj.

“Ko osvaja Seriju A? Juventus. U Bundesligi će šampion biti Bajern”.

Za Daglasa Kostu je Masimo Alegri bio najvažniji čovek po dolasku na Čizmu. Primorao ga je da se adaptira na tamošnji fudbal i objasnio mu kako stoje stvari u Kalču.

„Alegri me je naterao da razumem kako se igra u Italiji. Prve godine u Italiji borio sam se da shvatim stil fudbala na Apeninima. Fudbal je drugačiji od nemačkog, defanzivniji. Previše taktički? U Italiji se pobeđuje na takav način i timovi su ostali bliski toj ideji ”.

Poznat je Daglas Kosta po izuzetnoj brzini, koja mu je donela nadimak ‘munja’.

"Moj otac je igrao fudbal amaterski i bio je vrlo brz. To mi je od njega, usavršio sam se trenirajući".

O Musijali, Pepu Gvardioli, Manuelu Nojeru i Đnaluiđi Bufonu ima samo reči hvale.

"Musijala je veoma jak, ima lud kvalitet. Čak je i protiv Lajpciga ušao i postigao gol. Gvardiola je fenomen. On je tvrd, voli mnogo da radi. Ako vas vidi na određenom nivou forme, želi da taj nivo i održite. Manuel Nojer i Đanluiđi Bufon su dva šampiona. Điđi je legenda”.

Igrači su polako počeli da se navikavaju na prazne stadione.

"Teško je jer smo navikli na navijače od malih nogu. Kada smo išli u Rusiju sa 20.000 navijača na stadionu, to nam je izgledalo veoma čudno."

Govorio je i o povredi…

„Danas sam počeo da hodam. Vratiću se na teren za desetak dana”, zaključio je Daglas Kosta.



tagovi

Daglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara