Dajo Upamekano (©Reuters)
Dajo Upamekano (©Reuters)

Dajo Upamekano je izabrao Bajern

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.02.21. | 20:13

Bavarci će platiti otkupnu klauzulu

Rešena je još jedna dilema na fudbalskom nebu. Bilo je mnogo klubova zainteresovanih za Dajoa Upamekana, trajali su ti flertovi neko vreme, ne samo u poslednjem prelaznom roku, a on je odlučio da je kucnuo čas da promeni sredinu.

Kako javljaju dobro obavešteni L’Ekip i RMC Sport, Upamekano se dogovorio sa čelnicima Bajerna i na leto će preći u redove klupskog prvaka Evrope i sveta.

Izabrane vesti

Upamekano će pogurati Red Bul Lajpcig do plasmana u Ligu šampiona, a onda će na leto razdužiti opremu Crvenih bikova, koju je obukao 2017. godine kada je došao iz Salcburga, takođe kluba koji je u vlasništvu iste kompanije.

Francuski štoper od 22 godine je letos potpisao novi ugovor koji sadrži da je njegova otkupna klauzula 42.000.000 evra. I Bajern će je isplatiti, jer ne želi da se bakće pregovorima sa Lajpcigom, da gubi dane, a ionako su male šanse da bi ga dobio za manji novac. Bavarcima je novi štoper svetske klase preko potreban, jer će na leto otići David Alaba, kojem tada ističe ugovor sa šampionom Evrope.

Brojni su klubovi koji su se povezivali sa Upamekanom u poslednjih godinu dana, od Liverpula, preko Čelsija do Mančester junajteda, ali još jednom se pokazalo da koga Bajern nanišani, teško da može da mu pobegne.


tagovi

Bajern MinhenDajo UpamekanoRed Bul LajpcigBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara