Ben Arfa (© twitter.com/losclive)
Ben Arfa (© twitter.com/losclive)

Dajte mu loptu i uživajte: Hatem Ben Arfa na proleće u Lilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 15:21

Sedmi klub u Francuskoj

Teško je objasniti zašto nije napravio spektakularnu karijeru, ali je jasno zašto je bio u svim najvećim francuskim klubovima. Vredi. Bez obzira na godine, povrede, svojeglavnost, Hatem Ben Arfa je umetnik s loptom i to će pokušati još jednom da potvrdi. U narednih šest meseci nosiće dres Lila, pošto je aktuelni prvak države potvrdio da je angažovao iskusnog organizatora igre i sa njim potpisao ugovor do kraja sezone.

Biće Lil sedmi klub Lige 1 u bogatog karijeri momka rođenog u Tunisu. Prethodno: Lion, Marselj, Nica, Pari Sen Žermen, Ren i Bordo, u čijem dresu je poslednju utakmicu odigrao još 2. maja prošle godine. Onda je raskinuo saradnju sa Žirondincima, propustio jesenji deo sezone, možda će mu biti potrebno malo vremena da uhvati prpeoznatljiv ritam, ali kad (i ako) se spremi, neka je defanzivcima Bog u pomoć.

Izabrane vesti

Ono što Ben Arfa ume mnogi ne znaju ni rečima da objasne, kamoli s loptom izvedu. Ima i šampionski karakter (šest titula), tako da će izabranici trenera Gurveneka gledati samo kako da mu dodaju loptu. I da uživaju.

Lil raste iz sezonu u sezonu, zadovoljstvo mi je što ću biti u prilici da mu pomognem. Želim što pre da uđem u takmičarski ritam. Osećam se dobro. Kao ljubitelj fudbala, ne mogu da dočekam debi. A što se tiče fizičke pripreme, telo mi je već sad spremno za visoke zahteve“, puca Ben Arfa od samopouzdanja.

Hatem ben Arfa će na stadionu „Pjer Moro“ zameniti Jusufa Jazidžija, koga je Lil nekoliko sati ranije prosledio na pozajmicu moskovskom CSKA do kraja sezone. Turski reprezentativac je počeo samo pet prvenstvenih utakmica ove sezone, pa je rešio da promenom sredine pokuša da se vrati na nivo od lane, kad je uz Buraka Jilmaza bio jedan od najboljih igrača u pohodu na titulu.

Prethodno je Lil ostao bez još jednog člana šampionskog tima, krilni napadač Žonatan Ikone je prodat Fjorentini za 14.000.000 evra.



tagovi

Hatem Ben ArfaLilJusuf JazidžiZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara