(© AFP)
(© AFP)

Dali gol slučajno, pobedili namerno: Belgijanci deseti put vezano slavili na strani u kvalifikacijama za EP

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 16:47

Karasko presudio Azerima u Bakuu – 1:0

Ponekad se čini da kvalifikacione utakmice nemaju smisla. Često deluju kao čista dosada. Mrcvarenje gledalaca, jer se maltene zna da će favorit pobediti. Tako je Belgija uz mali utrošak snage i energije nastavila da maršira ka plasmanu na treće uzastopno Prvenstvo Evrope, pošto se izjednačila na vrhu tabele Grupe F sa Austrijom. Sve zahvaljujući pobedi nad Azerbejdžanom u gostima – 1:0.

Ovim trijumfom ekipa Domenika Tedeska je potvrdila da je najjači sastav u grupi i verovatno bi imala maksimalan učinak da nije bilo nerešenog ishofa baš sa Austrijancima, slobodnim u ovom terminu. Svakako je reč o dve najkvalitetnije selekcije u ovom društvu i trebalo bi da se desi pravo čudo da ih ne vidimo u Nemačkoj narednog leta.

Izabrane vesti

A čudo u Bakuu je izostalo, iako su Azeri nagoveštavali da bi moglo da ga kreiraju. Večito ambiciozni, naročito na svom terenu, tek ponekad konkretni, uspeli su tokom prvog poluvremena da stvore četiri ozbiljne situacije, ne i da matiraju Koena Kastelsa. Kad je golman Volfzburga odbio početni nalet autsajdera, bilo je dovoljno da jednom zaprete Crveni đavoli i iz akcije pred kraj prvog poluvremena, u kome jesu povremeno bilo konkretni, ali samo povremeno, povedu.

Ruku na srce – slučajno. Pucao je Joan Bakajoko, lopta na put do mreže kačila Janika Fereiru Karaska, a novi fudbaler saudijskog Al Šababa se ispostavio kao strelac u prvom susretu za državni tim posle odlaska iz madridskog Atletika. Bakajoku je ovo bila druga asistencija u A selekciji, na meču na kome je, za neke iznenađujuće dobio prednost u odnosu na Žeremija Dokua. Mladi krilni napadač PSV je na sjajan način otvorio sezonu u Holandiji i zato je bio prvi izbor Tedeska, koji je na klupi ostavio i Dodija Lukebakija. Pokazalo se kao ispravan potez, jer je Bakajoko od marta, kad ga je Italo-Nemac promovisao u člana reprezentacije, dobijao prednost.

Bila je ovo deseta pobeda Belgijanaca na gostovanjima kad je reč o kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Malo koja selekcija na kontinentu time može da se pohvali.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 5. KOLO

Subota

GRUPA F

Azerbejdžan – Belgija 0:1 (0:1)

/Karasko 38/

18.00: (8,50) Estonija (4,70) Švedska (1,38)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgijekvalifikacije za EPkvalifikacije za epEURO 2024reprezentacija AzerbejdžanaJanik Fereira Karasko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara