Dejan Damjanović (©AFP)
Dejan Damjanović (©AFP)

Damjanović ruši granice, napada desetkovani Guangdžou

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 09:45

Azijska Liga šampiona: Nekadašnji crnogorski reprezentativac prva zvezde Kičija iz Hongkonga. Kineski tim stigao na Tajland s mladim timom

Da su normalne okolnosti, da je Guangdžou FC (nekadašnji Evergrande) stigao na Tajland s najjačim snagama, bio bi favorit Grupe J Lige šampiona Azije. Međutim, četa italijanskog stručnjaka Fabija Kanavara, zbog strogih COVID-19 protokola, došla je desetkovana bez prvih zvezda, Brazilaca Paulinja, Elkesona, Fernandinja...Kineski vicešampion igra u Buriramu s mladim timom, sa igračima iz Akademije.

Zato pogled na tabelu ne treba da čudi. Ekipa iz Guangdžoua ima oba poraza, bez postignutog gola za 180 minuta protiv Serezo Osake i domaćina Singtarua. Japanski tim je blizu pol pozicije i plasmana u osminu finala, dok će Kiči i tajlandski šampion da se bore za drugo mesto. Plasman u narendu rundu obezbediće šest najboljih drugoplasiranih ekipa iz svih 10 grupa elitnog takmičenja na najvećem kontinentu.

Izabrane vesti

16.00: (15,0) Guangdžou FC (7,00) Kiči (1,15)

Prva zvezda Kičija, šampiona Hongkonga, je Dejan Damjanović koji je protekle nedelje ušao u istoriju Lige šampiona. Nekadašnji crnogorski reprezentativac je postao najbolji strelac u azijskoj eliti sa 38 golova. Veteran koji još malo puni 40 godina, već skoro deceniju i po trese golove kao od šale u Aziji. Najveći deo karijere je proveo u Južnoj Koreji, a sada je golgeter Kičija. On je postigao po gol na oba prethodna meča protiv Serezo Osake (1:2) i Singtarua (2:0).

Damjanović je sa 38 golom nadmašio dosadašnjeg rekordera Li Dong Goka, koji je u karijeri igrao i za Midlzbro i Verder, ali je najuspešniji bio tokom 11 godina mandata u korejskom Đonbuku.

Nekadašnji špic Bežanije je raspucan i u domaćem prvenstvu. Postigao je 17 golova na 14 mečeva u šampionatu Hongkongu. Damjanović je promenio dosta klubova u Aziji, u dresu Pohanga je postigao, u dva mandata, 24 golova u Ligi šampiona, za Suvon je dao deset, dva puta je bio strelac za Peking Guan i u ovoj sezoni dva za Kiči. Ukupno – 38 golova. Golgeterski njuh iskusni napadaač demonstrirao je i u Superligi Srbije. U tri sezone za Bežaniju je postigao 37 golova na 76 utakmica. Kiči je veliki favorit u današnjem meču (16.00) protiv oslabljenog Guangdžoua i trebalo bi da stigne do druge pobede i ostane u konkurenciji za plasman među 16 najboljih timova na tlu najvećeg kontinenta.

12.00: (1,25) Serezo Osaka (5,50) Singtarua (10,0)

Serezo Osaka ima dva trijumfa, a priliku da zadrži maksimalan učinak ima danas (12.00) protiv domaćina Grupe J, Singtarua, prvaka Tajlanda.


tagovi

Azijasportsko klađenjeAzijska liga šampionaKičiDejan DamjanovićGuangdžou Evergrande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara