Goran Pandev i Elif Elmas (©Shutterstock)
Goran Pandev i Elif Elmas (©Shutterstock)

Dan nezavisnosti koban za Makedonce: Da se ne ponove Jugoslavija, Rusija, Španija i Lihtenštajn

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 13:31

U dosadašnjih pet susreta 8. septembra Crveni risovi ostvarili samo remi i četiri neuspeha. Večeras u Tbilisiju traže prvu pobedu

Da li će šesta biti sreća? Reprezentacija Severne Makedonije večeras će igrati meč 2. kola Lige nacija u Tbilisiju protiv Gruzije, i ujedno pokušati da obraduje naciju na Dan nezavisnosti. Zbog učestalih dužnosti nacionalnog tima u septembru, nije prvi put da seniorski tim Crvenih risova igra 8. septembra, ali zasad ne zna za trijumf u prethodnih pet duela. Do danas naše južne komšije nisu izgubile samo od Lihtenštajna (1:1), dok su ih redom porazili Jugoslavija, Rusija i dva puta Španija. Međutim, danas u Gruziji istorija možda može da se promeni (18.00).

Nova sezona u Ligi nacija započela je uspešno po selekciju Igora Angelovskog. Makedonija se obračunala sa Jermenijom i sada ima drugi izazov u ​​septembarskom prozoru, a to je gostujući duel protiv Gruzije, ekipe koja je mogući rival u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine kroz baraž iz prošle sezone Lige nacija.

Izabrane vesti

Gruzini su enigma za Risove, jer će ova utakmica biti prva u istoriji između dve reprezentacije. U ovu svečanu utakmicu za Makedoniju, oba rivala ulaze sa pobedničkom atmosferom. Puleni Angelovskog u prvom kolu slavili su nad Jermenima u Skoplju (2:1), dok su Krstaši minimalno pobedili Estoniju (1:0).

Risovi pre početka ovog meča imaju daleko veće probleme od rivala, jer Angelovski neće moći da računa na dva važna igrača - Ivana Tričkovskog i Kirea Ristevskog. Prvopomenuti nije igrao u prvom meču zbog povrede, dok drugi ima uganuće i hematom na desnoj butini, pa obojica nisu doputovala u Tbilisi. Dobra vest je da će Goran Pandev biti malo odmorniji i vratiti se u startnu postavu.

Plasman na EURO 2021. godine na samo je dva meča od Gruzije, a pobeda u Talinu u subotu samo je nagoveštaj plodne jeseni. Selektor Krstaša Vladimir Vajs smirivao je euforiju pred duel sa Severnom Makedonijom, i nije želeo da previše otkriva karte pred duel.

Istovremeno, u Jerevanu će snage da odmere Jermenija i Estonija (18.00). Domaći tim će se truditi da se iskupi za poraz od Severne Makedonije 1:2, ali valja napomenuti da je partija u Skoplju izabranika španskog trenera Hoakina Kaparosa bila sve samo ne loša. Jermeni su na pet poslednjih utakmica bez slavlja u svim takmičenjima, ali neće imati mnogo veće šanse od ove da se vrate na pobedničku stazu.

Estonija, s druge strane, nije uspela da trijumfuje u prethodnih devet utakmica. Trupe Karela Volaida nisu uspele da stvore priliku za pogodak u porazu od Gruzije od 0:1, što govori da je forma ekipe u padu. Tokom poslednjeg međusobnog dvoboja na međunarodnoj sceni, obe ekipe su odigrale nerešeno bez golova.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA C - 2. KOLO

GRUPA 1

Utorak

20.45: (2,20) Kipar (3,05) Azerbejdžan (3,70)

20.45: (3,80) Luksemburg (3,45) Crna Gora (2,00)

GRUPA 2

Utorak

18.00: (1,85) Jermenija (3,35) Estonija (4,70)

18.00: (2,40) Gruzija (2,95) Severna Makedonija (3,40)

*** kvote su podložne promenama

GRUPA 3

Nedelja

Slovenija - Moldavija 1:0 (1:0)

/Bohar 28/

Tzv. Kosovo - Grčka 1:2 (0:1)

/Beriša 82 - Limnios 2, Siovas 51/

GRUPA 4

Ponedeljak

Kazahstan – Belorusija 1:2 (0:1)

/Ajmbetov 62 – Bordačev 53, Lisakovič 86/

Albanija - Litvanija 0:1 (0:0)

/Kazlauskas 51/



tagovi

Liga nacijareprezentacija Makedonijereprezentacija Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara