Braga je na prošlom susretu savladala Santa Klaru sa 6:0 (©Reuters)
Braga je na prošlom susretu savladala Santa Klaru sa 6:0 (©Reuters)

Dan posle derbija sastaju se i ovosezonski evropski rivali večitih

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 12:36

Novi okršaj Brage i Santa Klare, u 24. kolu Primeire, na programu je u ponedeljak od 21.15 časova

Samo dan posle utakmice Crvene zvezde i Partizana sastaće se njihovi ovosezonski rivali iz Evrope, Braga i Santa Klara. Reč je o njihovom okršaju u 24. kolu portugalske Primeire.

Obe ekipe su neslavno prošle u duelima sa Srbima. Santa Klara je eliminisana od strane crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencije, dok je Braga u grupnoj fazi Lige Evrope najpre izgubila od Zvezde u Beogradu sa 2:1, a potom je na svom terenu odigrala 1:1 na svom terenu sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Upravo je zbog tog remija morala da igra šesnaestinu finala sa Šerifom, savladala ga je prošlog četvrtka posle velike muke i penala. Nadoknadila je Braga na svom terenu minus od dva gola iz Moldavije, a potom je bila mirnija sa bele tačke i tako je obezbedila dvomeč sa Monakom.

Nema sumnje da su igrači Brage iscrpljeni, fizički i psihički, posle tog duela sa Šerifom. Na to računaju i fudbaleri Santa Klare, koji su ponovo upali u rezultatsku krizu gotovo da su čitav mesec prošli bez pobede.

21.15: (1,57) Braga (3,90) Santa Klara (6,25)

Poslednji put je tim sa Azorskih ostrva osvojio sva tri boda 1. februara, protiv Boaviste (2:1). Posle toga je odigrao 2:2 sa Žil Visenteom, izgubio od Benfike sa 2:1, pa remizirao sa Portimonenseom (1:1). Zato je današnju utakmicu dočekao na 13. poziciji, sa samo pet bodova više od Tondele, koja je na mestu koje vodi u plej-aut.

Što se tiče Brage, ona se bori za treću poziciju u Primeiri, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Doduše, teško da će uspeti da je dostigne, Benfika ima 10 bodova više, uz jedan odigran meč više. Barem izabranici Karlosa Karvalhala ne moraju da brinu za učešće na međunarodnoj sceni. Bila bi prava senzacija da ispadnu iza pete pozicije, jer imaju trenutno ogromnih 14 bodova više od Vitorije Gimarais, deset kola pre kraja prvenstva.

Braga i Santa Klara su se sastali dva puta ove sezone. U prvenstvu je u septembru bilo 1:1, da bi potom u novembru u Kupu Portugalije učesnik Lige Evrope trijumfovao sa 6:0. Bragu je kasnije u tom takmičenju eliminisala Vizela.

Karvalhal je pred duel sa Bragom više minuta konferencije za štampu utrošio odgovarajući na pitanja o Monaku nego o prvenstvenom meču. Mada, naglasio je da neće da razmišlja o Kneževima dok se ne završi večerašnji meč.

Danas, kada vidim statistiku Lige Evrope, koja kaže da je Braga najefikasniji tim u čitavom takmičenju, osećam se fantastično. Vrlo sam ponosan. Uz to, na jednu utakmicu smo od izjednačenja našeg rekorda po broju susreta na kojima nismo primili gol. To je pozitivan, važan podatak“, kazao je strateg Brage, tima koji je do sada postigao 14 pogodaka u Ligi Evrope.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

PRIMEIRA – 24. KOLO

Petak

Belenenses Fereira 0:2 (0:1)

/Denilson 45+2, Fereira 62/

Subota

Famalikao - Tondela 2:1 (0:0)

/Banza 67, Teišeira 71 - Dos Anjos 90/

Maritimo - Sporting 1:1 (1:1)

/Šadaš 38 - Slimani 38/

Aruka - Moreirense 1:1 (0:1)

/Markes 79 - Jan 44/

Nedelja

Vizela - Portimonense 1:1 (1:1)

/Šetan 32 - Vilijan 17/

Benfika - Gimarais 3:0 (2:0)

/Ramos 23, Nunjez 37, 52pen/

Estoril - Boavista 2:3 (1:1)

/Vital 6, Ruiz 54pen - Musa 20, Abaskal 50, Luis Santos 85/

Porto - Žil Visente 1:1 (0:0)

/Evanilson 66 - Navaro 62/

Ponedeljak

21.15: (1,57) Braga (3,90) Santa Klara (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1Santa KlaraBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara