Alves u sendviču između Vere i Sanda (©Reuters)
Alves u sendviču između Vere i Sanda (©Reuters)

Dani Alves i Trikolori spremili osvetu na Morumbiju, može li Sandovo lukavstvo da pokvari feštu?

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 22:50

Huanfran i Ernaneš ponovo u konkurenciji za tim

Ono što je pre nedelju dana gradio i stekao u Buenos Ajresu u prvoj utakmici druge runde Kopa Sudamerikane, Lanus će pokušati da odbrani na Morumbiju. Sao Paulo će ovoga puta mnogo ozbiljnije shvatiti argentinskog predstavnika, kojem je pre tri dana poslao preteću poruku – u Brazileirau je razbio branioca trofeja Flamengo 4:1 i to u gostima, nagovestivši šta bi večeras (23.15) moglo da se dogodi Granatama. Jer Trikolori pored borbe za sam vrh serije A, žele nastavak borbe za drugu titulu u Sudamerikani (prva osvojena 2012. godine).

Lanus cilja plasman među najboljih 16 posle 3:2 u Argentini, a zbog pravila gola u gostima dovoljan mu je i poraz sa tri postignuta gola, pod uslovom da rival ne dobije sa dva gola razlike. Ukoliko se ponovi rezultat iz prve utakmice, ali u korist Sao Paula, učesnika osmine finala odlučiće penali. Sastav Luisa Subeldije nije napravio dobru uvertiru pred meč na Morumbiju jer je par dana ranije poražen od Boke na startu argentinskog Liga kupa.

Izabrane vesti

Odlične vesti za trenera Lanusa dolaze u vidu oporavljenog Lautara Akoste, koji je doputovao u Sao Paulo, a brazilski i argentinski mediji spekulišu da će se naći u startnoj postavi. Ako se prognoze obistine, trebalo bi da zaokruži napadačku trojku zajedno sa Hoseom Sandom i talentovanim desnokrilnim tinejdžerom Pedrom de la Vegom. Za šta je sve sposoban i na šta je spreman u 41 godini života, popularni Pepe je demonstrirao sa dva gola u prvom meču i mahinacijom protiv Boke Juniors kada je rukom poslao loptu u mrežu.

Kada je reč o domaćinu, posle poraza u prvom meču, eskalirala je nervoza Danija Alvesa koji nije želeo da menja dres sa protivničkim igračem, a sada će najiskusniji fudbaler brazilskog velikana imati šansu za osvetu. Trener Sao Paula Fernando Diniz moći će da se osloni i na oporavljenog Huanfrana, odnosno Ernaneša, ali će obojica najverovatnije početi utakmicu na klupi, koja će odisati ogromnim iskustvom.

Ne treba očekivati promene u redovima brazilskog predstavnika u odnosu na poslednji duel sa Flamengom, pa će vezni red predvoditi Dani Alveš i Luan, a napad predvoditi Lusijano i Brener koji su u 2020. zajedničkim snagama u 42 utkamice postigli 21 gol.

Pobednik dvomeča će se u osmini finala južnoameričke klupske B produkcije će na megdan Bolivaru koji je ugupnim rezultatom 4:2 eliminisao čileanski Audaks.

Termin od 23.15 takođe je rezervisan za duele Huančipato – Feniks, River Plejt (Urugvaj) – Atletiko Nasional i Defensa i Hustisija – Sportivo Lukenjo.

Daleko od toga da je Defensa bila ubedljiva u Paragvaju pre nedelju dana – jurila je rezultat nakon pogotka Vere sa centra igrališta, koji joj je u nastavku autogolm pomogao da izjednači, a Romero se postarao za trijumf 2:0 i mnogo težu situaciju za rivala kojem su u revanšu za prolaz neophodna bar dva gola. Ekipa Ernana Krespa je za vikend pokazala da je izuzetno ranjiva, pošto ju je Kolon pobedio 3:0 na stadionu Norberto Tito Tomageljo, istom objektu na kojem večeras gostuje tim iz Asunsiona. Defensa jeste izraziti favorit, ali za prolaz među najboljih 16 ispadi poput primljenog gola sa pola terena morali bi da izostanu.

Još tri borbe za prolaz dalje vodiće se posle ponoći u terminu od 01.30, a najviše pažnje, uzimajući u obzir imena timova privlači duel Penjarola i Velez Sarsfilda. Prvi okršaj u Buenos Ajresu je poprilično razočarao pošto se u novijoj istoriji njihovih međusobnih duela ne pamti rezultat 0:0. Od 2011. godine, do pomenutog duela sastajali su se šest puta i samo jednom nije došao tip gol-gol. Jedan od najvećih klubova Južne Amerike i petostruki šampion kontinenta ima prednost domaćeg terena, dok se Riki Senturion i saigrači uzdaju u to što su sačuvali mrežu kod kuće.


tagovi

Kopa SudamerikanaSao PauloLanusHose SandDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara