Dani odluke za Uroša Račića – u igri je Engleska i 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.02.19. | 17:17

Sportski direktor Valensije Pablo Longorija u četvrtak donosi odluku

Mladi reprezentativac Srbije i nekadašnji član Crvene zvezde Uroš Račić mogao bi da postane jedna od najisplatljivijih investicija Valensije u prethodnih nekoliko godina. Bez obzira što je odigrao samo jedan zvanični meč za klub sa Mestalje, a potom prosleđen na pozajmicu u Tenerife gde igra vrlo dobro, visoki Kraljevčanin bi vrlo lako mogao da Slepim Miševima donese ogromnu zaradu.

Valensija je u junu prošle godine kupila Račića za 2,2 miliona evra od Crvene zvezde, a danas na stolu ima ponudu jednog premijerligaša tešku 15 miliona evra. Jeste da se Račić nije dokazao na velikoj sceni, odnosno da u u konkurenciji Kokelana, Kondogbije i Vasa nije uspeo da izbori za minutažu u redovima nekadašnjeg finaliste Lige šampiona, ali...

Izabrane vesti

Englezi su u tefeter upisali Račića tokom duela drugih timova Barselone i Valensije, a utisak su im pojačale Račićeve partije u redovima Tenerifea. Zbog toga su na Mestalju poslali više nego dobru ponudu i sada čekaju...

Ključ drži sportski direktor Valensije Pablo Longorija. Na jednoj strani su egzaktne cifre koje kažu da bi na Račiću Valensija mogla višestruko da profitira. Međutim, na Mestalji su svesni da je Račić što kroz treninge, što kroz takmičenje u Segundi opasno napredovao i da bi u budućosti mogao da bude od koristi. Prema saznajima MOZZART Sporta sudbina Uroša Račića trebalo bi da bude poznata u četvrtak. Ukoliko sportski sektor Valensije da zeleno svetlo za transfer, Račić bi sa pomenutim premijerligašem odmah potpisao predugovor, a posao bi bio obelodanjen prvih dana narednog letnjeg prelaznog roka.

Iako nije A reprezentativac Srbije Račić bi kao igrač rođen 1998. godine i kao standardni član mlade selekcije naše zemlje bez problema dobio radnu dozvolu. Upravo su mu stroga britanska pravila stopirala već viđeni transfer u Bornmut pre 18 meseci... Tada nije mogao da dobije papire, ali je sada situacija drugačija.

Inače, Uroš Račić je postigao prvenac za Tenerife u nedavnom derbiju protiv Majorke. Uvršten je u idealan tim Segunde za prošlo kolo. Očigledno je da je napravio pravi potez odlukom da se preseli u redove Tenerifa. Brzo se izborio za status standardnog prvotimaca, a trener Hose Luis Oltra ga je uporedio sa Slavišom Jokanovićem.


tagovi

Uroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara