Hidemasa Morita na stadionu u Humskoj (Star Sport)
Hidemasa Morita na stadionu u Humskoj (Star Sport)

Dao gol Partizanu u plej-ofu, sada ga šampion Portugalije kupuje za 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 12:38

Hidemasa Morita blizu lisabonskog Sportinga

Santa Klaru nije koštao ni centa, a godinu i po dana od dolaska na Azorska ostrva portugalski klub mogao bi, za svoje uslove, lepo da zaradi na Hidemasi Moriti. Sećaju se Japanca navijači i fudbaleri Partizana jer im je dao gol u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencije kada su poraženi u Ponta Delgadi. Nije taj pogodak previše zaboleo crno-bele koji su se nakon revanša domogli grupne faze, a kvalitetni nastupi defanzivnog veziste nisu promakli lisabonskom Sportingu.

Još aktuelni šampion Portugalije je blizu dogovora sa Santa Klarom koja bi trebalo da prihvati drugu, pojačanu ponudu Lavova. Ona podrazumeva 3.500.000 evra odmah i još 1.000.000 na konto bonusa koji se tiču individualnih i timskih golova. Portugalska A Bola piše da će Morita potpisati četvorogodišnji ugovor kada svi detalji budu utanačeni.

Izabrane vesti

Santa Klara prihvata osnovicu obeštećenja, ali bi umesto bonusa volela da dobije pravo na 20 posto novca od naredne prodaje Japanca. Sportingov prvi pokušaj da ubedi člana Primeire obuhvatao je 2.500.000 plus 1.000.000 kroz pomenute bonuse.

Sam fudbaler, nakon što je Santa Klara odbila prvi nalet lisabonskog velikana, početkom nedelje nakon poraza od Porta (3:0) za A Bolu rekao je da ima veliku želju da se preseli na stadion Žoze Alvelade, te optužio upravu Santa Klare da blokira njegov transfer.

Morita je ove sezone odigrao 22 prvenstvene utakmice uz po jedan postignut i namešten gol. Sporting na poziciji defanzivnog veziste već ima Žoaa Palinju i Mauela Ugartea, pa samim tim ne bi trebalo očekivati da će Japanac u Lisabonu dobiti ulogu prvotimca.


tagovi

Santa KlaraSporting LisabonHidemasa Morita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara