Darijan, Muamer i Aleks za veselje balkanskog klana

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 21:12

Radost u 92. minutu!

Na golu Davor Blažević, u veznom redu Darijan Bojanić, u napadu Aleks Kačaniklić, Nikola Đurđić i Muamaer Tanković. A sa klupe ušao Vladimir Rodić!

Ne, nije reč o nekom timu sa Balkana, ali jeste o balkanskom klanu koji igra za Hamarbi u Švedskoj. I igra prilično uspešno. Novom pobedom, a drugom vezanom, balkanski Hamarbi se probio na šesto mesto švedskog šampionata sa bodoma manje od petoplasiranog Geteborga i dva boda manje od Hakena koji je četvrti.

Izabrane vesti

Hamarbi je danas do tri boda i pobede od 3:2 na gostovanju Sundsvalu stigao golom islandskog napadača Kjartansona u 92. minutu. Ali igrom su opet dirigovali Balkanci i balkanski Šveđani kao i u prošlom kolu kada je Hamarbi dao šest golova Falkenbergu. Tada je Kačaniklić dao tri gola i imao asistenciju, a Đurđić je spakovao dva komada.

Danas su Bojanić i Tanković dali po jedan gol, a Kačaniklić je upisao asistenciju. .  

Darijan Bojanić je bombom iz slobodnjaka u 30. minutu načeo Sundsval, ali su domaći izjednačili tri minuta kasnije golom Morosa posle prekida.

U 41. minutu je Kačaniklić sjajno proigrao Tankovića koji je prošao iskosa i zatresao mrežu domaćih. Posle sat vremena igre, Erikson je iskoristio grešku odbrane Hamarbija za novo izjednačenje.

Na kraju, u 92. minutu je ceo „balkanski klan“ odigrao sjanu akciju za pobedu. Bojanić do Đurđića, ovaj do Kačaniklića koji lansira Tankovića po levom krilu, a ovaj idelano šalje loptu na peterac gde je Kjartanson ubacio loptu u praznu mrežu.

ŠVEDSKA 1 - 15. KOLO

Subota
Falkenberg - Geteborg 1:1 (0:0)
AIK - Elfsborg 3:0 (2:0)
AFC Eskilstuna - Kalmar 3:1 (2:0)

Nedelja
Heken - Erebro 3:0 (0:0)
Estersund - Norćeping 2:1 (0:0)
Jurgorden - Malme 1:1 (0:0)

Ponedeljak
Sundsval - Hamarbi 2:3 (1:2)
Helsingborg - Sirijus 1:0 (0:0)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara