Darko Kovačević (MN Press)
Darko Kovačević (MN Press)

Darko Kovačević će opet voditi transfer politiku Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 19:34

Slavni napadač po treći put na funkciji u Pireju

Darko Kovačević se vratio u Olimpijakos! Najtrofejniji grčki klub je večeras potvrdio imenovanje Srbina na funkciju sportskog direktora.

Kovačević je igračku karijeru završio u klubu iz Pireja za koji je dao 31 gol na 61 utakmici i osvojio dve duple krune. U igračku penziju je morao ranije zbog problema sa srcem, ali mu je Olimpijakos ubrzo uputio novi poziv. U leto 2010. se vratio u klub kao funkcioner. Prvo je radio kao šef skauting službe, a onda je postao direktor za transfer politiku. Imao je neke pogotke u vidu Ljubomira Fejse, ali i promašaje poput Aleksandra Kataija ili Petra Grbića. Funkciju je nakon sporazumnog raskida napustio nakon tri godine.

Izabrane vesti

U leto 2017. je usledio novi poziv Marinakisa da mu bude savetnik za sportska pitanja i opet se vratio u Pirej. Rastanak je usledio godinu kasnije kada je na poziv Slaviše Kokeze došao u FSS i preuzeo ulogu sportskog direktora koja je ostala upražnjena posle smrti Gorana Bunjevčevića. Taj posao je obavljao godinu dana da bi dao ostavku posle teškog poraza A reprezentacije od Ukrajine.

Vratio se da živi u Atinu, a u januaru 2020. je bio u centru skandala kada je maskirana osoba pucala na njega ispred porodične kuće. Od tada nije imao zvaničnu funkciju mada se često spekulisalo da ima uticaja kod Marinakisa na neke odluke.

Sada je u ulozi sportskog direktora nasledio Portugalca Pedra Alveša koji je imenovan pre samo dva meseca u paketu sa trenerom Karlosom Karvaljalom. Kovačević će voditi sportski sektor u saradnji sa Francuzom Kristijanom Karembeom koji ima funkcije savetnika za strategiju i klupskog ambasadora.


tagovi

OlimpijakosDarko Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara