Foto: Reuters
Foto: Reuters

Davljenik skalpirao kandidata za titulu u Čileu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 04:36

Ohigins na gostovanju savladao favorizovanu Union Espanjolu

Stadion Santa Laura u prestonici Čilea bio je poprište borbe između Union Espanjole i Ohiginsa, klubova kroz čiju se istoriju sumira veliki deo čitavog kulturnog nasleđa pomenute južnoameričke države. Nikada nisu stvorili neko značajnije rivalstvo među sobom, ali su večeras pokazali da u fudbalu pozicija na tabeli često nije merodavna. Tabela kaže da se Union Espanjola bori za titulu i da je u duel sa Ohiginsom ušla sa suficitom od 21 bod. Domaćin je pustio da umesto njega govori poredak, gostujući fudbaleri su pričali na terenu, a koliko su bili rečiti govori pobeda – 0:2

Igrao se antifudbal u Santijagu, to potvrđuje podatak da ekipe zajedničkim snagama nisu prebacile brojku od 400 dodavanja. Red veličina Barselona je svojevremeno u Ligi šampiona sama umela da prebaci 900 pasova. U svakom slučaj, u tom ni sa jedne strane previše tehnički potkovanom izdanju Ohigins je prednjačio u većini bitnih statističkih parametara. Češće je pretio protivničkom golmanu i kada je to činio, činio je preciznije od rivala. Bio je i agresivniji na sredini sa duplo više prekršaja u odnosu na rivala.

Izabrane vesti

I konačno ga je slomio u završnih petnaestak minuta. Dva puta su gosti bili na ivici ofsajda, ali su ga u oba navrata vešto izbegavali. U 77. minutu prošao je pas Alorkona za Laronda, devet minuta kasnije Kais je namestio pogodak Asevedu. Gostujući sastav je tako osigurao treći vezani prvenstveni trijumf, a iako se nalazi na 16. poziciji i leđima se naslanja na zonu ispadanja, samo pet bodova ga deli od osmog mesta, a osam od sedme pozicije koja garantuje kvalifikacije za Sudamerikanu. Ako ovako nastavi uskoro bi mogao ozbiljno da neutrališe katastrofalni start sezone.

A niz je poprilično obećavajući jer u sve tri pobede, nebesko-plavi iz Rankague nisu dozvolili protivnicima da im zatresu mrežu.

 ČILE 1 – 20. KOLO

Ponedeljak

Union Konsepsion - Huančipato 0:1 (0:0)

/Kuevas 46/

Utorak

Union Espanjola - Ohigins 0:2 (0:0)

/Larondo 77, Asevedo 86/


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara