Pedro proslavlja gol (©Reuters)
Pedro proslavlja gol (©Reuters)

De Araskaetina spoljna za udžbenike, Pedrov klizeći za polufinale! Flamengo kao brzi voz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 04:42

Gigant iz Rio de Žaneira oduvao Korintijans u Kopa Libertadoresu

Sa mape Kopa Libertadoresa izbrisan je Korintijans. U dvomeču nemoćan, u potpunosti nadigran, razbijen kao stako u hiljade parčića. Flamengo je druga galaksija. 

Dodirnih tačaka klub iz Sao Paula i gigant iz Rio de Žaneira u ovom trenutku nemaju. Povezivao ih je Kopa Libertadores, od ove noći putevi su im se mimoišli. Korintijansov je završen u grotlu “Marakane”, a Flamengov vodi ka statusu kontinentalnog šampiona - 1:0 (0:0). 

Izabrane vesti

Flamengo je tri puta za nedelju dana izlazio na megdan timovima iz Sao Paula i nije primio gol. U Brazileirau je preko Sao Paula nastavio pohod ka vrhu, a u Kopa Libertadoresu je u dvomeču oduvao Korintijans. Nije mu ostavio ni promil šanse. 

Kad igra Đorđijano de Araskaeta - igra i Flamengo. Urugvajski majstor je jednim potezom rešio revanš, bacio je “Marakanu” u trans i zapečatio sudbinu Timao, koji nije odigrao u skladu sa nadimkom. Nije bio veliki tim, više je ličio na razbijenu bandu. 

De Araskaetina asistencija za udžbenike. Spoljnom je servirao loptu Pedru u peterac, a napadač crveno-crnih ju je klizećim uneo u mrežu i stavio tačku. Korintijansu povratka nije bilo, zaostatak je porastao na tri gola, a u poslednjih dvadesetak minuta tim iz Sao Paula ostao je sa desetoricom na terenu - pocrveneo je Bruno Mendez.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Flamengo - Korintijans 1:0 (0:0) /prvi meč 2:0/

/Pedro 52/

Četvrtak

02.30: (1,83) Palmeiras (3,40) Atletiko Mineiro (4,70)

02.30: (2,25) Taljeres Kordoba (3,05) Velez (3,60)

Petak

02.30: (2,25) Estudijantes (3,10) Atletiko Paranaense (3,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoKorintijansJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara