Kevin de Brujne i Pep Gvardiola (©Reuters)
Kevin de Brujne i Pep Gvardiola (©Reuters)

De Brujne, Stouns, Laport… Pep Gvardiola ima jaku glavobolju

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 14:16

Nijedan nije trenirao pred gostovanje Lajpcigu u Ligi šampiona…

Mančester Siti će danas otputovati u Nemačku, gde ga sutra čeka prvi meč nokaut faze Lige šampiona protiv Lajpciga, a Pepu Gvardioli glava hoće da pukne od bolova.

Nesreća nikada ne dolazi sama… Taman što su se Građani poravnali sa Arsenalom i preuzeli prvo mesto zbog gol-razlike, počele su da se nižu loše vesti. Otvorili su Notingem Forest na Siti Graundu, ali prednost nisu sačuvali. I na sve to šampiona Engleske sustigle su povrede.

Izabrane vesti

Na poslednjem treningu pred duel sa Lajpcigom u Ligi šampiona, nije mogao Pep Gvardiola da računa na nekoliko bitnih igrača. I veliko je pitanje hoće li krenuti sa ekipom za Nemačku. Džon Stouns bio je povređen, a njemu su se u ambulanti pridružili Kevin de Brujne i Ajmerik Laport.

Lomiće španski strateg u toku dana i lako bi se moglo dogoditi da otpadnu sa popisa putnika, iako su bili „viđeni“ na njemu. Pep Gvardiola nije neko ko će se igrati sa vatrom, pogotovo ne u situaciji kada, za razliku od nekih prethodnih sezona, nema pozamašnu prednost u Ligi šampiona.

Sve je izvesnije da će ostaviti trojac u Engleskoj, kako bi defanzivci i Kevin de Brujne radili na oporavku. Da sve vodi ka tome videlo se i na treningu, jer je Pep pozvao momke iz akademije. Sa ekipom su trenirali Niko O‘Rajli, Šej Čarls i Finli Burns.

Na treningu je, takođe, bio je i Maksimo Perone, koji je zimus stigao na Etihad iz Veleza u transferu vrednom 11.000.000 evra. Vezista koga u Argentini porede sa Encom Fernandesom i nazivaju ga njegovom kopijom, za vikend je putovao sa timom u Notingem, ali nije se našao u protokolu. To bi mogla biti jedna od promena Pepa Gvardiole.

Ali, prvo konsultacije sa lekarskim osobljen i donošenje konačne odluke po pitanju odlaska povređenih igrača u Nemačku, odnosno ostanka u Sitijevom trening centru.



tagovi

Pep GvardiolaKevin de BrujneAjmerik LaportDžon StounsMančester SitiRB LajpcigLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara