Fratezi u duelu sa Napolijevim Lobotkom (©Reuters)
Fratezi u duelu sa Napolijevim Lobotkom (©Reuters)

De Zerbi sa 40.000.000 evra kvari planove Juveu i Interu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 11:10

Brajton spreman da plati traženo obeštećenje za Sasuolovog vezistu Fratezija

Posle istorijske sezone za Brajton, u kojoj je prvi put od osnivanja kluba pre 121 godine izboren izlazak na međunarodnu scenu, na redu su pojačanja. Roberto De Zerbi je sjajnim rezultatima stekao kredibilitet kod klupskog rukovodstva, koje će se potruditi da mu ispuni sve želje. A visoko kotiran na spisku italijanskog trenera je 23-godišnji Davide Fratezi.

Iako mu ugovor sa Sasuolom važi još tri godine, mladi vezista će protiv Sampdorije i Fjorentine odigrati verovatno poslednje mečeve u crno-zelenom dresu, koji nosi od početka profesionalne karijere. Školovan je u Laciju i Romi, ali ga je Vučica još kao tinejdžera pustila da ode. I, čini se, dobrano pogrešila.

Izabrane vesti

Fratezi je u međuvremenu kroz sve mlađe selekcije stigao i do A reprezentacije Italije. Sakupio je četiri nastupa za Azure, a u Sasuolu je poslednje dve sezone nezamenjiv na poziciji centralnog veziste. Isto je bilo i dok se afirmisao na pozajmicama u Askoliju, Empoliju i Monci. Tekuća sezona mu je peta uzastopna u kojoj ima preko 30 prvenstvenih mečeva i s, obzirom na ulogu u timu, veoma je efikasan pred protivničkim golom. Za Empoli je dao pet, za Moncu osam, a za Sasuolo prošle sezone četiri, ove sedam golova.

Dobre partije privukle su pažnju bogatijih klubova i s većim ambicijama od Sasuolovih, pa se i pored visokog obeštećenja koje traži klub sa severa Italije može očekivti da uskoro promeni sredinu. Pored Brajtona, kom nije problem da izbroji 40.000.000 evra za ovaj transfer, Fratezija žele Juventus i Inter, ali nude dosta lošije uslove po Sasuolo nego engleski klub, tvrdi Kalčomerkato.

Inter bi da ga dovede prvo na pozajmicu, dok su u Juventusu trenutno zauzeti organizacionim problemima, kaznama zbog finansijskih malverzacija i najavljenom promenom sportskog direktora, te u Torinu prelazni rok trenutno nije prioritet. A, i pokazao je Sasuolo u prošlosti da vodi da posluje sa Englezima.

Đanluka Skamaka je prošlog leta prodat Vest Hemu za 36.000.000, Bormut će po završetku sezone otkupiti Hameda Traorea za 25.000.000 evra pa, kako stvari stoje, uskoro bi na Ostrvu mogao da im se pridruži Fratezi.

Brajton će pokušati da se domogne Lige Evrope, ali svakako ima osigurano učešće u Ligi konferencije. Ne želi da De Zerbi da se obruka u premijernom izdanju kluba na međunarodnoj sceni, te se uveliko radi na pojačanjima.


tagovi

Roberto De ZerbiDavide FratezisasuoloBrajtonLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara