Roberto De Zerbi i Jirgen Klop u zagrljaju (©Reuters)
Roberto De Zerbi i Jirgen Klop u zagrljaju (©Reuters)

De Zerbi u poseti Enfildu

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 13:14

Liverpul dočekuje Brajton, sa kojim poslednjih godina ima loš skor, i biće to prilika da se strateg Galebova dodatno predstavi čelnicima Redsa koji traže zamenu za odlazećeg Jirgena Klopa

Nedelja bi mogla da bude ključna u Premijer ligi. Na talonu je, potencijalno, odluka o tituli prvaka Engleske. Liverpul je domaćin Brajtonu na Enfildu, a poslastica 30. kola Premijer lige uslediće posle toga, kada se Mančester Siti suoči sa Arsenalom.

Borbu za titulu Crveni iz grada Bitlsa nastavljaju domaćim duelom protiv neugodnog tima sa južne obale. Redsi su trenutno drugoplasirani, ali sa istim brojem bodova - 64 - kao i vodeći Arsenal, dok je Brajton na devetoj poziciji sa 42.

Izabrane vesti

Uzbudljiva pobeda Mančester Junajteda nad Liverpulom od 4:3 u četvrtfinalu FA kupa od 4:3 označila je da Jirgen Klop može da osvoji "samo" tri trofeja u oproštajnoj sezoni na kormilu velikana sa Enfilda. Ali to je i dalje impresivan podvig, a Liverpulu je potreban bar bod protiv Brajtona da bi preskočio Tobdžije na prvom mestu.

15.00: (1,35) Liverpul (5,30) Brajton (8,00)

Klopovi momci nedavno su prekinuli niz od četiri prvenstvene pobede, remiziravši 1:1 sa Mančester Sitijem. Mada, serija duela bez neuspeha kod kuće je nastavljena. Od šokantnog slavlja Lidsa na Enfildu pre 17 meseci, Liverpul je nanizao 26 mečeva bez poraza u svom domu, a u svim trijumfima Redsa pred svojim navijačima ove sezone Klopovi aduti su postigli najmanje dva gola. S obzirom na to da je Ćabi Alonso izgleda van trke da postane novi kormilar Liverpula, šef struke Brajtona Roberto De Zerbi se razmatra kao jedna od dve opcije. Preostala je Ruben Amorim iz Sportinga iz Lisabona.

-----------------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-----------------------

Visoko ocenjene sposobnosti Italijana često su bile dovedene u pitanje tokom aktuelne kampanje, jer je Brajtonu konstantno izmicao kontinuitet. Trijumf nad Notingem Forestom u šampionatu od 1:0 bio je savšren uvod u pobedu nad Romom u Ligi Evrope, iako je ona bila utešna, pošto su Galebovi stradali u Rimu sa 4:0 i eliminisani su u osmini finala Lige Evrope.

Pošto uspeh na kontinentalnoj sceni više nije moguć, Galebovi moraju da se usredsrede isključivo na ligaške obaveze u naredna dva meseca, i dalje ciljajući plasman na međunardnu pozornicu kroz plasman u prvih sedam. Trenutno je Brajton deveti na tabeli, sa dva boda zaostatka i dve utakmice manje od sedmoplasiranog Vest Hema.

Međutim, navijači Brajtona nisu bili u prilici da uživaju u učinku svojih miljenika u gostima protiv timova iz najboljih 10. De Zerbijevi puleni su osvojili samo pet od moguća 33 boda protiv ekipa iz gornjeg dela tabele, mada poslednjih godina dobro prolaze na Enfildu.

Liverpul je slavio protiv Galebova samo jednom na osam minulih sukoba, a bez pobede je na tri prethodna domaćinstva. De Zerbi će imati dodatni motiv da nastavi nedavnu tradiciju protiv potencijalnih budućih poslodavaca sa Enfilda.

Što se kadrovske situacije tiče, Klop na raspolaganju neće imati Aleksander-Arnolda, Alisona, Bajčetića, Žotu, Matipa i Tijaga, dok je status Džonsa i Robertsona pod znakom pitanja. S druge strane, Brajton je stigao u Liverpul bez Hinšelvuda, Marša i Mitome.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 4:3 (1:2)

/Isak pen 6, pen 77, Barns 83, 90+1 - Antonio 21, Kudus 45+10, Bouen 48/

Bornmut - Everton 2:1 (0:0)

/Solanke 64, Kolman 90+1ag - Beto 87/

Čelsi - Barnli 2:2 (1:0)

/Palmer 44, 78 - Kalen 47, O'Šej 81/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Vud 61 - Mateta 11/

Šefild Junajted - Fulam 3:3 (0:0)

/Brereton Dijaz 58. 69, Mekbarni 68 - Paljinja 62, De Kordova Rid 86, Muniz 90+3/

Totenhem - Luton 2:1 (0:1)

/Kabore 51ag, Son 86 - Čong 3/

Aston Vila - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Dijabi 36, Konsa 65/

Brentford - Mančester Junajted 1:1 (0:0)

/Ajer 90+9 - Maunt 90+6/

Nedelja

15.00: (1,35) Liverpul (5,30) Brajton (8,00)

17.30: (2,20) Mančester Siti (3,50) Arsenal (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBrajtonRoberto De ZerbiJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara