Selekcija Japana (Reuters)
Selekcija Japana (Reuters)

Debakl kakav Španija ne pamti... Ali možda su tako i htele? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 11:19

Japan je hit Mundijala!

Uoči poslednjeg kola na SP za žene u Australiji, sve je bilo jasno u grupi C. Japan i Španija su obezbedili prolaz dalje u koknkurenciji nejakih Zambije i Kostarike i meč na kraju grupne faze je bio borba za prvo mesto.

Raspoložene Japanke su Španiji nanele težak poraz 4:0 i osvojile prvo mesto. Ali možda je fudbalerkama iz Španije konačan raspored u grupi i odgovarao?

Izabrane vesti

Prvoplasirani iz grupe C ide na Norvešku, jednu od najjačih reprezentacija na svetu. Norvežanke su na startu turnira napravile kiks protiv Novog Zelanda što ih je koštalo prvog mesta. Završile su kao druge u grupi i u osmini finala idu na Japan dok će Španija na Švajcarsku.

Ipak, čak i da je kalkulisala, reprezenatacija Španije sigurno nije imala nameru da doživi baš ovakav brodolom. Sa sve najboljom fudbalerkom sveta Aleksijom Puteljas u timu, Špankinje su doživele debakl kakav njihov fudbal ne pamti. Na Mundijal su došle sa učinkom od 12 pobeda i po jednim remijem i poraz na poslednjih 14 mečeva. Poslednji put sa više od tri gola razlike poražene pre 11 godina u kvalifikacijama za EP od Nemačke.

Japan nije ništa kalkulisao i devojke sa Dalekog iastoka su nemilosrdno punile mrežu Crvene furije. Dok je Španija držala lopta i dodavala se, Japanke su pogađale. Prvi put nakon 12 minuta igre kada je pas Endo prošao iza leđa odbrane i našao Mijazavu koja je rutinski iskoristila zicer. Posle primljenog gola, Španija se otvorila, a disciplinovana ekipa Japana nastavila da kažnjava. Ovoga puta je Mijazava bila u ulozi asistenta a Ueki duplirala prednost. Fanastuično poluvreme, Mijazava je zaokružila golom u 40. minutu za ogromnih 3:0. Španija je za poluvreme imala samo jedan mlak put u okvir gola rivala.

Ništa se na poluvremenu nije promenilo, a tačku na blistavo izdanje Japana je stavila Tanaka fantasičnim šutem posle solo akcije u 82. minutu.

Japanke idu dalje sa maksimalnim učinkom od devet bodova ali i bez primljenog gola u grupnoj fazi (11:0) i ne treba da se plaše Norveške ako su već u stanju da ovako deklasiraju jednu od najjačih selekcija sveta.  

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd


Tokom SP za žene, priključi se Mozzartovom takmičenju "Osvoji za nju" gde imaš priliku da osvojiš preko 450 vrednih nagrada, odnosno 20 nagrada svakog dana takmičenja - prva je Samsung Galaxy Z flip 4, druga vikend za dvoje u hotelu Ramonda, treća vaučer Belodore parfimerije od 25.000 dinara, četvrta vaučer Fashion&Friends od 12.000… u uz svaku nagradu ide i novčani dodatak. I TAKO SVAKOGA DANA!

Prvi takmičarski dan je počeo u sredu 19. jula, u 16 časova i traje do sutradan u isto vreme. Rang-lista će biti vidljiva na kraju svakog od 23 takmičarska dana i uvek dostupna na sajtu.

Tačno u 16.00 časova biće objavljen novi dnevni izazov, koji je potrebno ispuniti u narednih 24 časa, kako bi se kvalifikovao za neku od nagrada. Učestvuju samo web tiketi.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE


GRUPA C

Kostarika - Zambija 1:3 (0:2)

/Erera 47 - Mvemba 3, Banda 31, Kundanandži 90+3/

Japan - Španija 4:0 (3:0)

/Mijazava 12, 40, Ueki 29, Tanaka 82/



tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara