Detalj sa meča Monako - PSŽ (©Reuters)
Detalj sa meča Monako - PSŽ (©Reuters)

Debakl PSŽ-a u Monte Karlu! Ben Jeder režirao najubedljiviji poraz Svetaca u poslednje tri godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.03.22. | 14:51

Košmarna serija Parižana na gostovanjima, protiv Monaka - 0:3

Nedeljni program 29. kola Lige 1 počeo je derbijem ozbiljno uzdrmanih velikana francuskog fudbala. I doneo novo očajno izdanje jednog od najskupljih timova današnjice, odnosno poraz Pari Sen Žermena od Monaka 0:3. Najubedljivi po Svece na domaćoj sceni još od 1:5 protiv Lila aprila 2019. godine.

Igrali su gosti bez Lionela Mesija, za kog je saopšteno da je bolestan - mada se na snimcima dan pre utakmice mogao videti kako trenira sa timom - ali i bez energije, koncentracije i odlučnosti. Može se slobodno reći i bez Nejmara, iako je Brazilac bio na terenu do 77. minuta. Ponovo je jedina svetla tačka bio Kilijan Mbape, ali nije mogao sam. Za razliku od susreta s poslednjeplasiranim Bordoom u prošlom kolu, kada se PSŽ takođe mučio, ali i pobedio 3:0, u Monte Karlu zakazala je i odbrana.

Izabrane vesti

Slabo su se postavljali i komunicirali pre svih Markinjos, Kimpembe, Nuno Mendeš, Paredes i Verati. Gubili su loptu u prijemu i driblingu, slabo ulazili u duele, a posle neiskorišćenih šansi Fofane i Žeana Lukasa (dve) u prvih 20 minuta, crveno-beli su počeli da kažnjavaju goste.

Prvo je majstorskim pogotkom bolju igru svog tima krunisao Visam Ben Jeder u 25. minutu. Sjajno je reagovao na centaršut Fofane i spoljnim delom levog stopala skrenuo loptu pored Đanluiđija Donarume. Potom je Kevin Foland u 68, samo pet minuta po ulasku u igru, duplirao razliku, da bi tačku stavio ponovo Ben Jeder. Najbolji strelac Lige 1 sa 17 pogodaka, svoj drugi u ovom meču, dao je u 84. minutu iz penala. Poređenja radi, do ovog kola napadal Monako prvo mesto liste golgetera delio je sa Mbapeom, ali je uprkos nekoliko dobrih prilika špic Parižana ostao na 15 golova.

Očigledno je bizarna atmosfera na Parku prinčeva pre nedelju dana, kada su domaći navijači konstantno zviždali Mesiju i Nejmaru, a na momente čak navijali za Bordo, uticala i na druge igrače. Za Nejmara smo već pomenuli da je bio nevidljiv u Monte Karlu, osim solidnog šuta iz slobodnjaka u 31. minutu kada je Nibel paradom sačuvao svoj gol. Bila je to prva i jedna od malobrojnih prilika za goste.

Nastavio je PSŽ sa očajnim partijama na gostovanjima ove sezone. Od oktobra prošle godine upisali su samo pet pobeda van Parka prinčeva u svim takmičenjima, a ovo im je bio šesti poraz. Četvrti uzastopni.

Pari Sen Žermen je odavno stekao ogromnu prednost u odnosu na ostale klubove i kaparisao titulu, koju je prošle sezone prepustio Lilu. Nije sporno da Parižani imaju najbolji tim u ligi - mada partije koje prikazuju i nisu baš za pohvalu - ali ono što katarski vlasnici kluba žele je pehar Lige šampiona. On je još jednom izostao posle Realovog velikog preokreta u Madridu pre desetak dana, pa je sigurno da će na kraju sezone biti velikih promena u sportskom sektoru Svetaca. Trenera Maurisija Poketina samo čudo može da sačuva na klupi, a pominje se i otkaz sportskom direktoru Leonardu.

Ista situacija je i u Monaku. U decembru je iznenada smenjen Niko Kovač, a njegov naslednik Filip Klemen nikako da pronađe zajednički jezik sa igračima. Monako je tek sedmi na tabeli francuskog prvenstva, dok ga je u osmini finala Lige Evrope eliminisala Braga. Na dan utakmice Lekip je objavio da se Klemenu uveliko sprema otkaz, mada bi današnje izdanje tima moglo da mu kupi vreme. Ugledni list piše, takođe, da je ruski vlasnik Kneževa Dmitrij Ribolovljev nezadovoljan i radom sportskog direktora Pola Mičela i potpredsednika Olega Petrova, koji bi takođe početkom leta mogli da pakuju kofere za odlazak iz Monte Karla.

Tek drugi put u poslednjih devet utakmica fudbaleri Monaka upisali su pobedu, ali sigurno je da ova današnja ima višestruki značaj i da će ekipi mnogo značiti za samopouzdanje u nastavku borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

FRANCUSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Sent Etjen - Troa 1:1 (0:1)

/Budebu 67pen - Motiba 18/

Subota

Lans - Klermon 3:1 (2:1)

/Danso 39, Sotoka 45, Hajdara 57 - Rashani 9/

Nant - Lil 0:1 (0:1)

/Onana 41/

Nedelja

Monako - PSŽ 3:0 (1:0)

/Ben Jeder 25, 84pen, Foland 68/

15.00: (2,30) Anže (3,25) Brest (3,50)

15.00: (2,55) Bordo (3,25) Monpelje (2,80)

15.00: (3,50) Lorijan (3,15) Strazbur (2,35)

15.00: (1,30) Ren (5,20) Mec (11,0)

17.05: (4,40) Rems (3,50) Olimpik Lion (1,95)

20.45: (2,25) Olimpik Marselj (3,25) Nica (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1MonakoPari Sen ŽermenVisam Ben JederKevin FolandKilijan EmbapeNejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara