Gordan Petrić (© Star sport)
Gordan Petrić (© Star sport)

Debi Gordana Petrića u Novom Sadu: Kom bonusu najviše veruje i da li Partizan (opet) menja golmana?

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 09:52

Crno-beli prvi put u Mozzart Bet Superligi protiv Mladosti GAT-a (19.30, TV Arena Premijum 1)

Nekad su odlasci u Novi Sad Partizanu bili mučni, znao je da gubi utakmice u sezoni kad je igrao Ligu šampiona ili da ostane bez bodova i trenera iako je vodio 1:0 i 2:1, ali posle odlaska Sava Miloševića sve mečeve na „Karađorđu“ je dobio. Nada se da će i ovaj nedeljni sa novim članom Mozzart Bet Superlige Srbije, Mladosti GAT, na debiju Gordana Petrića u ulozi šefa stručnog štaba (19.30, TV Arena Premijum 1).

Samo dva treninga sa ekipom odradio je naslednik Ilije Stolice i glavno pitanje koje se postavlja uoči duela sa debitantom u elutnom rangu tiče se sastava tima: da li će (i u šta) promeniti. Kako zbog potrošenosti pojedinaca iz susreta sa AEK-om iz Larnake, blizine meča sa malteškim Hamrunom u kvalifikacijama za Ligu konferencije, tako i svojih ideja, možda i drugačijih pogleda na fudbal u odnosu na prethodnika.

Izabrane vesti

Dve dileme su se nametnule kao ključne. Prva se tiče pozicije golmana. Deluje da će opet doći do smene među stativama, da se Aleksandar Popović vraća u ulogu „jedinice“ iako je početak sezone pripao Nemanji Stevanoviću. U revanšu sa Kipranima branio je upravo Popović, a kako je reč o čuvaru mreže koga Petrić poznaje iz perioda saradnje sa Zoranom Batom Mirkovićem (tad Užičanin bio treći izbor, iza Vladimira Stojkovića i Filipa Kljajića), uz napomenu da se u stručni štab vratio Nemanja Jovšić na poziciju trenera golmana (ceni Popovića) čini se izvesnim da će opet doći do rokade.

Moguće je da će Petrić osvežiti pojedine pozicije (možda dati šansu Marku Živković umesto Aleksandra Filipovića), međutim, pitanje je kom od aktuelnih bonusa najviše veruje. U četiri prvenstvena meča koliko je dosad Partizan odigrao najčešće je počinjao na poziciji levog krila Mihajlo Petković (interesantno, sve na gostovanjima), jedini meč u Humskoj krenuo je Kristijan Belić u ulozi centralnog veziste, asortiman je proširen oporavkom od povrede Nemanje Jovića (protiv AEK-a upisao debitantske minute u sezoni), a opcija bi, eventualno, mogao da bude Samed Baždar, kome prethodni treneri, Aleksandar Stanojević i Ilija Stolica nisu precizno definisali poziciju, te je nepoznanica gde ga Petrić vidi.

Na kraju krajeva, hoće li formacijski prekomponovati tim, zaigrati u modifikovanom sistemu u odnosu na Stoličin Partizan (4-1-4-1), vratiti se Stanojevićevom (4-2-3-1) ili – kao što svaki trener ima svoju viziju – ponuditi nešto novo. Jedino što je vremena za to „novo“ bilo malo, pa se očekuje da crno-beli zaigraju nalik prethodnim mečevima i u Novom Sadu.

Tamo su redovno poveđivali u minule dve sezone. U vreme dok je na klupi sedeo Aleksandar Stanojević savladali su Vojvodinu 2:0 u prvenstvu i 1:0 u kupu, bolji bolji u efikasnim susretima sa Proleterom (3:1, 4:0), a sad idu u goste još jednom klubu koji odnedavno koristi pomenuti objekat. I veruju da će efekat biti identičan.

Bez obzira na serijska posrtanja poslednjih mesec dana.


---------------------------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, ŠESTO KOLO

MLADOST GAT – PARTIZAN, 19.30 (TV Arena Premijum 1)

Novi Sad

Stadion „Karađorđe“

Sudija: Milan Stefanović

Projektovani sastavi

MLADOST GAT: Milojević – Jočić, Kovačević, Mlađović, Ilić – Maksimović, Maričić – Popović, Dimitrov, Radulović – Mirosavljev. Trener: Aleksandar Linta.

PARTIZAN: Popović – Živković (Filipović), Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa – Andrade, Natho, Dijabate, Petković – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠESTO KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 1:3 (0:1)

/Štulić 93 - Nikčević 45, Majdevac 55, Rubežić 77/

Subota

Kolubara - Vojvodina 2:2 (1:0)

/Milojević 27p, Marjanović 79 - Simić 57, Nikolić 71/

Napredak - TSC 0:0

Crvena zvezda - Voždovac 4:0 (2:0)

/Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 89/

Nedelja

19.00: (2,10) Mladost Lučani (3,20) Radnik (3,80)

19.00: (2,30) Spartak (3,25) Javor (3,20)

19.30: (11,0) Mladost GAT (5,50) Partizan (1,28)

Ponedeljak

17.00: (3,60) Radnički 1923 (3,25) Čukarički (2,15)




tagovi

Gordan PetrićAleksandar PopovićMihajlo PetkovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara