Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Debi Podgorice u Evropi, Crnogorci iz Lačija napadaju Đetiće

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 11:28

Tri meča prve runde kvalifikacija za Ligu konferencije

Pre desetak dana su krenuli evrokupovi pretkvalifikacionim turnirom za Ligu šampiona u albanskom Elbasanu, a danas kreće novoformirano takmičenje Liga konferencije. Na startu, u prvoj rundi, igraće se tri dvomeča.

Najzanimljiviji duel trebalo bio da bude obračun crnogorskog i albanskog predstavnika, Podgorice i Lačija (20.30). Tim iz prestonice Crne Gore nekada se zvao Mladost Lješkopolje. Biće ovo debi na međunarodnoj sceni za klub koji bi narednih godina mogao da pomrsi račune Budućnosti i Sutjesci. Ovog leta Podgorica se pojačala dolascima Stefana Cicmila iz Sutjeske, Ivana Bojovića iz Titograda, zatim Vladimira Boljevića, Ognjena Peličića, Žarka Popovića i Admira Adrovića.

Izabrane vesti

20.30: (2,05) Podgorica (3,25) Lači (3,50)

Podgorica je u sezoni 2016-2017 bila trećeligaš, a sada igra Evropu. Klub su tokom prethodnih nedelja napustili Marko Vukčević, Šale Kordić, Balša Sekulić, Kohei Karto, Andrija Kaluđerović, Stefan Marjanović, Marko Čavor i Radule Živković.

"Podgorica je kao klub rasla iz godine u godinu, kako rezultatski, tako i infrastrukturno i organizaciono. Kao plod toga došao je trenutak da se pojavimo na evropskoj sceni. Utakmica protiv Lačija dolazi posle skoro mesec priprema, nadam se da smo napravili dobar posao. Verujem da smo i nove igrače selektirali na pravi način, a da će ovaj dvomeč pokazati da Podgorica nije slučajno na međunarodnoj sceni", rekao je trener Dejan Roganović, prenose Vijesti.

17.45: (5,40) Mosta (4,00) Trnava (1,55)

Roganović je preuzeo tim pre mesec dana posle odlaska Milorada Pekovića. Dres albanskog tima nose doskorašnji napadač Budućnosti Dejan Zarubica i Marko Roganović, prošle sezone igrač Titograda.

"Nismo bili povlašćeni na žrebu. Znamo da je Lači kvalitetna ekipa, pojačana našim internacionalcima - Roganovićem i Zarubicom, kao i napadačem iz Senegala Guindom. Naš rival poseduje kvalitet, znamo odakle nam preti najveća opasnost, tako da smo spremni za ove duele", istakao je Roganović.

17.50: (2,50) Mons Kalpe (3,15) Santa Koloma (2,75)

Ukoliko eliminišu Lači, fudbaleri Podgorice će u narednoj rundi igrati sa Univerzitateom iz Krajove, trećeplasiranim timom rumunskog šampionata. Dres Lačija nosi srpski internacionalac Aleksandar Ignatović, nekadašnji igrač Novog Pazara, Borca i niškog Radničkog.

Kvalifikacije za trećerangirano takmičenje u Evropi otvaraju Mosta sa Malte i Spartak Trnava (17.45). Slovački tim ne bi tebalo da ima problem da prođe dalje, dok se očekuje neizvestan dvomeč autsajdera u duelu Mons Kalpea iz Gibraltara i Santa Kolome iz Andore.

LIGA KONFERENCIJE, KVALIFIKACIJE - PRVA RUNDA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

17.45: (5,40) Mosta (4,00) Trnava (1,55)

17.50: (2,50) Mons Kalpe (3,15) Santa Koloma (2,75)

20.30: (2,05) Podgorica (3,25) Lači (3,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga konferencijePodgoricaSpartak TrnavaLači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara