Tim Klajndinst (©Reuters)
Tim Klajndinst (©Reuters)

Debitant Hajdenhajm u borbi za Ligu konferencije

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 15:22

Darmštat skoro izvesno ispada u Cvajtu

Fenjeraš u Bundesligi trenutno ima 10 bodova zaostatka za plej-aut mestom, tako da nema spasonosnu situaciju u svojim rukama. A, do kraja je ostalo još četiri kola do kraja. Hajdenhajm, novajlija u najvišem rangu, s druge strane, još može da se senzacionalno dokopa pozicije u evropskim kupovima.

Prvi susret dva tima završen je rezultatom 3:2 u decembru na Foit-Areni. Hajdenhajm se radovao posle dva gola Patrika Mainke, koji ni ovoga puta neće izostati u startnoj postavi. Za razliku od šest njegovih saigrača. U taboru Darmštata nedostaje sedam igrača, a ovako veliki broj izostanaka u borbi za opstanak nimalo ne pomaže.

Izabrane vesti

"Očigledno, ako pogledamo poziciju Darmštata na tabeli, vidimo da nije dobra. Teško je boriti se na takvoj poziciji, ali protiv Kelna su njegovi igrači pokazali da i dalje žele da se bore. U preostalim utakmicama će želeti da dobiju što više bodova, sigurno će to biti veoma emotivan duel u kojem će oba protivnika juriti pobedu", ocenio je Frank Šmit, čiji je tim prekinuo niz od četiri susreta bez poraza prošlog vikenda u sukobu s RB Lajpcigom.

Ove sezone, Hajdenhajm nikada nije bio favorit u gostima. Pored slabog učinka Darmštata, to se sada promenilo, a ujedno je tim iz Baden Virtemberga izgubio samo jednu utakmicu u gostima u drugoj polovini sezone.

19.30: (3,30) Darmštat (3,50) Hajdenhajm (2,15)

Poboljšan učinak Hajdenhajma u prolećnom delu Bundeslige, doveo je ekipu koja je debitant u najvišem rangu u poziciju da se bori za mesto na internacionalnoj sceni. Naime, Šmitovi igrači su osvojili 34 boda i zauzimaju 11. mesto sa šest poena manje od sedmoplasiranog Frajburga, koji je trenutno na poziciji koja vodi u plej-of rundu kvalfikacija za Ligu konferencije.

Ljiljani su se u 30. kolu suočili sa Kelnom, a za golove su se pobrinuli Kristof Klarer i Oskar Vilhelmson. Bila je to tek treća pobeda u sezoni za Darmštat, a prva još od početka oktobra. Od tada je Darmštat osigrao čak 22 prvenstvena duela i doživeo 15 poraza.

Kućno okruženje nije bilo blagonaklono Ljiljanima, a o tome svedoči podatak da su na 15 duela na stadionu Belenfaltor osvojili samo šest poena.

"Hajdenhajm je do sada imao zaista divnu sezonu, na čemu možemo da mu iskreno čestitatamo. Igra fantastično. Pošto je Frank Šimit moj prijatelj, zaista sam zadovoljan", rekao je Torsten Liberkneht, čiji je trenutno najproduktivniji as Tim Skarke sa osam pogodaka.

Nema mnogo više da se kaže o očajnoj sezoni Darmštata, u kojoj je sakupio samo 17 poena. Posle samo jedne sezone u Bundesligi, Darmštat se izvesno vraća u Cvajtu. Ono što je vredno pažnje je, međutim, da se sastav iz Hesena i dalje drži trenera Liberknehta, koji ga je doveo u najbolje nacionalno društvo. Planiranje za predstojeću drugoligašku sezonu je očigledno već u toku.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BUNDESLIGA – 31. KOLO

Petak

Bohum - Hofenhajm 3:2 (2:0)

/Šteger 34, 64 – Paslak 45+2 – Kramarić 73, 84/

Subota

Augzburg - Verder 0:3 (0:0)

/Šmid 52, Dukš 61pen, Deman 90/

Bajern - Ajntraht 2:1 (1:1)

/Kejn 9, 61pen - Ekitike 23/

Frajburg - Volfzburg 1:2 (1:0)

/Bornau 42ag - Arnold 82, Lakroa 90/

RB Lajpcig - Dortmund 4:1 (2:1)

/Openda 23, Šeško 45+2, Simakan 46, Baumgartner 80 - Sančo 20/

Bajer Leverkuzen - Štutgart 2:2 (0:1)

/Adli 61, Andrih 90+6 - Firih 47, Undav 56/

Nedelja

15.30: (2,30) Borusija Menhengladbah (3,45) Union Berlin (3,30)

17.30: (1,58) Majnc (4,00) Keln (5,90)

19.30: (3,30) Darmštat (3,50) Hajdenhajm (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaDarmštatHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara