Nikola Trujić (©Shutterstock)
Nikola Trujić (©Shutterstock)

Debrecin juri opstanak protiv Rogana, Honved strepi posle osvajanja Kupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.06.20. | 09:19

Interesantni dueli u mađarskom šampionatu

Šest rundi do kraja i dve nepoznate. Situacija u šampionatu Mađarske garantuje uzbudljiv finiš, jer još nije poznato ime četvrtog učesnika evropskih nadmetanja, pošto je Ferencvaroš izvestan prvak, Fehervar drugoplasiran, a Honved nedavno osvojio Kup. Takođe, Kapošvar se odavno pozdravio sa najvišim rangom, a najmanje pet ekipa boriće se da mu se ne pridruže u selidbi.

Izabrane vesti

Jedan tim nalazi se u sredini pomenutih bitaka, a sa druge strane može da se konstatuje da je verovatno čak premašio plan za sezonu. Osvajanje pehara nije nešto se podrazumeva za Honved u poslednjoj deceniji, pa je i osvajanje drugog po važnosti trofeja u zemlji veliko dostignuće. U šampionatu je četa iz Kišpešta gotovo osigurala mesto u sredini tabele, ali ne bi valjalo da uleti u seriju poraza jer je prvi ispod crte Debrecin šest bodova daleko.

Baš zato je Honvedu važan večerašnji duel sa Fehervarom u okviru 28. kola (21.05). Gost iz Sekešfehervara bio je glavni rival Ferencvaroša u šampionskoj trci, ali je posustao malo je verovatno da će moći da ga sustigne, jer tim Sergeja Rebrova već je otišao predaleko. Devet bodova nije lako dostižno u trenutnoj konstelaciji snaga. A jaz između Fehervara i trećeplasiranog mezokovežda je takođe devet bodova.

Nešto više od dva sata ranije snage odmeravaju Ujpešt i Debrecin (19.00). Dugo godina je Loki smatran jednim od najboljih klubova u Mađarskoj, ali 2020. godine crveno-beli iz drugog najvećeg grada u zemlji su bespomoćni i blizu su ispadanja iz elitne divizije. Prošle subote Debrecin, za kog nastupaju Luka Milunović i Nikola Trujić, nije mogao da kod kuće savlada Kapošvar, apsolutno najlošiju ligašku ekipu, koja je prethodno izgubila četiri utakmice zaredom ukupnim rezultatom 0:18. Sada puleni Elemera Konaša treba da se operu od sramote u utakmici protiv Ujpešta, koji je u sigurnoj zoni, ali sa svega bodom više.

Ujpešt je posle nastavka prvenstva odigrao tri utakmice i sve su završene istim rezultatom 1:0 - dva puta je poražen i jednom je pobedio. Početkom ovog meseca Ljubičasti su dobili novog kormilara, srpskog sratega Predraga Rogana, koji je debitovao slavljem nad Honvedom.

Program 28. runde otvaraju Kišvarda i Mezokovežd (16.55). Domaćin strepi za dozvolu boravka u ligi, a gost se nada da će zadržati treću poziciju i prvi put u istoriji izaći na internacionalnu scenu.

Ponekad jedan ozbiljan poraz može dugo da vas uznemirava. Čini se da se to dogodilo Mezokoveždu, pošto je prošle nedelje izgubio finale Kupa Mađarske od Honveda, a potom nije uspeo da se konsoliduje za sledeći meč Pakšom i doživeo je poraz 0:2. Sada, posle samo tri dana žuto-plavi gostuju Kišvardi.

MAĐARSKA 1 - 28. KOLO

Utorak

16.55: (2,55) Kišvarda (3,10) Mezokovežd (2,75)

19.00: (2,30) Ujpešt (3,25) Debrecin (2,95)

21.05: (3,50) Honved (3,25) Fehervar (2,05)

Sreda

16.55: (2,30) Diožđer (3,25) Zalaegerseg (2,95)

19.00: (1,18) Puškaš Akademija (6,50) Kapošvar (13,0)

21.05: (4,80) Pakš (3,50) Ferencvaroš (1,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1HonvedMezohoveždUjpeštDebrecinVideoton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara