"Strahinja Jovanović"
"Strahinja Jovanović"

Deca koja obećavaju - Jovanovići olupali Azere!

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.17. | 17:55

Omladinska reprezentacija Srbije overila plasman u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj

Strahinja Jovanović

U velikom stilu omladinska reprezentacija Srbije je overila danas plasman u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj koje se održava 2018. Izabranici selektora Miloša Velebita deklasirali su Azerbejdžan sa 4:1 u drugom kolu kvalifikacionog turnira na Kipru, pa posle dva odigrana kola zauzimaju čelnu poziciju u grupi sa dve pobede i gol-razlikom 5:1.

Izabrane vesti

Od prvog do poslednjeg minuta Orlići su demonstrirali klasu, a seriju pogodaka otvorio je mladi napadač Partizana Strahinja Jovanović, koji je u 36. minutu postigao svoj drugi gol na turniru za prednost od 1:0. Bio je to uvod u mirno poluvreme, a u nastavku je usledio novi rafal mladih srpskih fudbalera.

Redom su mrežu Azera pogađali još jedan partizanovac Đorđe Jovanović u 52, zatim levi bek Crvene zvezde Aleksa Terzić u 73, da bi tačku na sjajnu partiju stavio rezervista Igor Maksimović (Voždovac) u 83. minutu. Počasni pogodak za Azere delo je Hazijeva sa bele tačke u 90. minutu. 

Srbija je na ovom meču nastupila u formaciji 4-3-3 u sastavu: Dekić - Veličković, Veselinović, Bošnjak, Terzić - Petrović, Kojić (od 80. Mišković), S. Ilić (od 71. Maksimović) - Živković (od 68. Stanojev), Đ, Jovanović, S. Jovanović.

U poslednjem kolu naši omladinci igraju sa Republikom Irskom u utorak od 14 časova. Pošto iz ove grupe dve najbolje ekipe idu u sledeću rundu kvalifikacija, jasno je da su naši omladinci završili posao i da ih preterano ne zanima ishod večerašnjeg okršaja između Irske i Kipra. Jedino što bi bilo dobro biti prvi u grupi jer to kasnije donosi lakše protivnike na žrebu za drugi krug kvalifikacija.

GRUPA 7 - 2. kolo

Srbija - Azerbejdžan 4:1 (1:0)
/S. Jovanović 36, Đ. Jovanović 52, Terzić 73, Maksimović 83 - Hazijev 90. penal/

20.00: (1,27) R. Irska (5,00) Kipar (10,5) 

Tabela:

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Đorđe Jovanovićmeđunarodni fudbalreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara