Markinjos (Foto: AFP)
Markinjos (Foto: AFP)

Decenijski put od tinejdžera do kapitena i legende kluba: Markinjos u Pari Sen Žermenu do 2028!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 01:22

Brazilski defanzivac potpisao novi višegodišnji ugovor sa francuskim klubom

Pisalo se prethodnih dana mnogo o planovima Pari Sen Žermena za narednu sezonu, najavljivali su francuski mediji rekonstrukciju pariskog tima, a navijači terali Lionela Mesija i Nejmara iz kluba. Jedan fudbaler međutim ne mora da brine za status. Nedodirljiv je. Markinjos ne ide nigde. Umesto toga potpisao je sa šampionom Francuske novi ugovor, obavezavši mu se na vernost do leta 2028. godine!

Markinjos je na Park prinčeva stigao još 2013. godine iz Rome kao 19-godišnjak i u prethodnih deset sezona prošao put od talentovanog tinejdžera do kapitena i legende klupa, statusa sa kojim će definitivno napustiti Pariz.

Izabrane vesti

U tom periodu Markinjos je za pariski klub odigrao 405 utakmica i osvojio 26 tofeja. Trenutno je treći na večnoj listi Parižana po broju nastupa. Ima ih osam manje od Marka Veratija, odnosno 31 manje od legendarnog štopera Žana Marka Piloržea, te će u budućnosti sa italijskim vezistom voditi borbu za prvo mestu. Vrlo verovatno će na kraju i završiti na vrhu, budući da je Verati u decembru produio ugovor sa Pari Sen Žermenom do leta 2026. Dakle, na dve godine manje od Markinjosa.

"Sećam se kada je došao u klub sa 19 godina. Od prvog dana pokazao je veliku posvećenost i pobednički duh, uvek se borio za dres Pari Sen Žermena. Njegov fudbalski talenat, iskustvo i posvećenost ovom klubu su izuzetni. Znam da ćemo imati još mnogo uspeha jer Markinjosova istorija se nastavlja sa Pari Sen Žermenom", izjavio je predsednik pariskog kluba Naser Al Kelaifi povodom potpisivanja novog ugovora sa kapitenom ekipe.

Ni Markinjos nije krio zadovoljsto što je produžio saradnju sa francuskim klubom.

"Ovo je poseban trenutak za mene. Pari Sen Žermen je uvek ukazivao poverenje, a ja sam takođe verovao u klub. Uveren sam da ćemo nastaviti da ostvarujemo velike uspehe zajedno u godinama to dolaze", izjavio je Markinjos.

Brazilac je u Pari Sen Žermen stigao iz Rome za 31.500.000 evra, a pored rimskog i pariskog kluba nastupao je još za Korintijans u kojem je i ponikao.



tagovi

MarkinjosPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara