Komentari na vest

Dečja posla iliti fudbalski biznis u Srbiji: Idealnih 11 otišlo za 48.100.000 evra

a

ako je

pre 3 meseca

Mihajlo ilić prodat za 4500000e, a Belić za 4000000e kako ste zbirno dobili cifru od 9500000e !?
M

Markan77

pre 3 meseca

Pa to samo potvrdjuje ispravnost bonus igraca i koliko je bitno a i isplativo za nas fudbal da mladi igraci dobijaju sansu. E sad, niko ne tjera nase klubove da na prvu ponudu rasprodaju sve. Ipak kada pogledamo taj potencijal i za reprezentaciju jasno je da su bonus igraci pun pogodak.
a

al zab

pre 3 meseca

Pogledajte klince fk Rad kako igraju po onom travnatom tepihu na Banjici

Ivica Gasic

pre 3 meseca

Neću ;)

Marko Pavlovic

pre 3 meseca

kako ni 20miliona cela liga , kad samo zvezda pred sezonu potrosila 15
p

prti

pre 3 meseca

Pitanje je trenutka kada ce City grupa imati klub na Balkanu. Onda mogu da se pozdrave svi ostali sa prodajama jer ce svi top talenti ici njima.
j

jan

pre 3 meseca

Što bi se reklo"TAKAV MU HOROSKOP",sada je bitno da imas 17-18 god,odigranih 7-8 utakmica,dobru pricu menadzera i pravac Evropa.A jedina prava istina je da ce 99 procenata tih mladica nestati sa fudbalske mape koliko za dve godine.Ali i to nije bitno,bitan je NOVAC,i zato nece ni biti vise vrhunskih majstora
m

masterrad

pre 3 meseca

moras da budes opasan menadzer i prodas Mijatovića koji će vredeti jedno 50M, za manje pare nego sto se nudi za Bukarija, i ostavis Bukarija u timu.
B

Brankoni84

pre 3 meseca

Ma kakvih 50 miliona, ništa bez 100 miliona za Bekama.😁 Šta sve ljudi pišu, tastatura trpi sve.😜

Ivica Gasic

pre 3 meseca

Auuu..pa nije ti baš ova teorija ispravna, znaš! Cena krene brzo dole kad igrač počne da krcka 20-te i barem Zvezda naša zna kako je to ne prihvatiti one prva ponude koje se veoma često ispostave i kao najbolje što dobiju uopšte (V.Nikolić, St.Mitrović, Eraković, Gavrić,...). Još ako se, nedobog, mlad igrač povredi i par meseci ne igra!!? Pa onda psihološki padovi zbog toga, niz baksuznih događaja, ulazak u 20-te,itd... Veoma, veoma lako se cena strmoglavi na 1/5, 1/10 od početne! Mijatović dečko je sjajno odigrao ovu polusezonu, u top formi je bio i još uvek jako mlad-idealno za ostvarivanje top cene! Pozdrav!
A

Aloooo

pre 3 meseca

Dinamo toliko uzeo za Gvardiola

Ivica Gasic

pre 3 meseca

Dinamo i Kroacija su u EU, bajo moj. Zapamti to i shvati - znači, klasa do dve iznad nas i naše lige trenutno. Hrvatski fudbal, reprezentacija, njihovi treneri i samim tim i fudbaleri su i znatno više rangirani i od toga. Zato nemoj da nas porediš sa njima jer to nije za poređenje!
M

Monteroo

pre 3 meseca

Cifre su za danasnje uslove smesne ali opet i sta da trazis za igraca koji ima 20 seniorskih utakmica...posto je mala lova strani klubovi se iskockaju pa sta bude,mada uglavnom nista jer ovi veliki klubovi imaju po 40 igraca na pozajmicama... Eto milosevic je talentovan ,nesto je i igrao, u stutgartu se nije ni skinuo ili ovaj iz atalante...sta oni tamo da traze....real posalje beka na kaljenje milan,juve stopera u romu a odlicni igraci....velika je konkurencija...
B

Belgrano

pre 3 meseca

Jedina dobra stvar ove lige je sto se i pored svog blata i svega nenormalnog i dalje konstantno izbacuju igraci koji ce jednog dana moci da igraju za reprezentaciju. Ove zime Nedeljkovic u Aston Vilu, Kabic u Torino, Mitrovic u Veronu, Lukovic u Strazburg, Ilic u Bolonju, samo to je dodatnih 5 igraca u ligama petice koji ce tu da rastu i da se razvijaju. Samim time se povecava fond igraca koji mogu igrati za reprezentaciju jednog dana, s obzirom da je struka ostala u sredini proslog veka, da je pola utakmica namesteno, da se igra na livadama, da velika vecina igraca igra za par stotina evra mesecno, da klubove vode jagnjece brigade, kad se sve to uzme u obzir tek onda se vidi koliko mi ustvari talentovanu decu imamo, kad pored svega toga mi opet izacujemo igrace, kakve-takve, da nista ne znaju ne bi ih kupovali navedeni klubovi.
Z

Znači

pre 3 meseca

Zvezda je od ukupne sume zarade naših klubova uzela polovinu (plus što je i Sremčevića platila). Tačno je i to taj odnos u veličini klubova u našoj zemlji. Zvezda u svakom smislu kao brend vredi akoro duplo više od svih ostalih zajedno. To je realnost, nisam neki hejter.
G

Grobar BO

pre 3 meseca

Istina nažalost. Jbg tako je.
G

Glupost

pre 3 meseca

Taj "brend" je sa svojom decom u fudbalskoj reprezentaciji bio bruka i sramota. Gubili smo od velesila poput Estonije, Makedonije, Kazahstana, Azerbejdžana... Najveći brend je Partizan, koji je izbacio mnoge reprezentativce koji su osvajali medalje za reprezentaciju u košarci, Odbojci, vaterpolu, rukometu. Otkad igraju u fudbalu deca Partizana, prvi put u istoriji Srbija se plasirala na SP i EP
p

prti

pre 3 meseca

@ Glupost ako nam je najveci 'brend' klub koji je poslednju pobedu u Ligi Sampiona video dok su se u prenosi slusali na radiju i tek poneka kuca imala TV u boji a strelac na tom mecu otisao u redovnu penziju prosle godine onda treba da se zapitamo ozbiljno...
s

south

pre 3 meseca

I pored tog velikog brenda ipak su partizanovi igraci vec godinama glavni igraci reprezentacije, sto, kapiram, vas koji ste stub srpstva jako trigeruje.
O

Object

pre 3 meseca

Ovo ne da nije pohvalno, nego je do bola tragicno ..
P

Paa

pre 3 meseca

Ne branim ove naše lopine, ali da li bi ti mogao bolje? Ako je odgovor potvrdan a ti osnuj klub i pokaži nam.
G

Grga Cvarak

pre 3 meseca

@Paa A ko je to tacno osnovao Partizan? Vazura? Zvezdu je osnovao Terzic? Druze, lako je doci na gotovo i narodnim parama se razbacivati. Daj meni bilo Partizan ili Zvezdu i garantovano cu napraviti vece i profitabilnije klubove od njih. I ne samo ja - daj istu priliku bilo kome ko je posten i obrazovan i uradice isto. Cuj, “ako mislite da znate bolje, osnujte svoje klubove”. Ccc… koliko ti ne razmisljas, pa to je strasno.
L

Legolass

pre 3 meseca

Dečija posla ili Belić dete od 23 godine... Dejan Milovanović je sa 17 dao gol u derbiju, 18 u Veroni, sa 19 igrao redovno... Kako smo došli dotle da su nam igrači u dvadesetim godinama deca, a svuda u svetu uveliko formirani igrači? 🤨
F

Forever Young

pre 3 meseca

Stanković sa 17 godina dao dva komada Kajzerslauternu, sa 17 godina bio kapiten Zvezde.
L

Legolass

pre 3 meseca

@Forever young Apsolutno!👍 Nisam hteo toliko daleko da idem. Primera je koliko god poželiš... Mada, i ovo je bilo pre 20 godina. 😐
B

Belgrano

pre 3 meseca

Kod nas igrace sa 21god salju na pozajmicu u Loznicu, toboze da skuplja iskustvo. Bas zbog takvih stvari i tonemo.
E

Eseks

pre 3 meseca

Mora sa decom jos bolje da se radi.Zaradjene pare se moraju dalje ulagati u infrastrukturu,skauting,obuke mladih trenera u npr Spaniji a ne kod batadjorista..I da igraju najtalentovanija deca a ne samo deca bogatih...
m

mikilic

pre 3 meseca

Erak je porgresio, otisao u Rusiju i zakopao se. Klinci odigrali LS, nisu imali ni punu minutazu i otisli za vise novca nego Erak. On bi odigrao standardno 90minuta sve utakmice i napravio bi bolji transfer.
D

Dex911

pre 3 meseca

Nije Erak pogresio. Da se on pitao ne bi ni otisao,kao ni Mijatovic,Nedeljkovic... ali jbg Terza nasao nacin da ih natera
B

Belgrano

pre 3 meseca

On je se u tom transferu pitao kao ja i ti.
m

milo123

pre 3 meseca

ma bas je pogresio :D zivi u najlepsem gradu evrope za masne pare i igra fudbal. jedino sto ker ne moze da dodje da bude sa njim, jer ne sme da leti - ispadnu mu oci od pritiska. :D
G

Grga Cvarak

pre 3 meseca

"U najljepsem gradu Evrope"? Druze, jesi li bio igdje u Evropi? Samo pitam.
A

Ako dvojica

pre 3 meseca

naprave pristojne karijere biće uspeh.
T

TeskaOskudacija

pre 3 meseca

Uspeh ce biti da dvojica budu u premijer ligi,ali standardni i bar 5 godina u njoj,naprave karijeru upola kao Vidic ili Ivanovic,Mitrovic.Ostali ,klubovi sem jos 10tak najvecih nisu merila, a ni lige. ne zaboravite svi oni odavde idu kao nedokazani igraci, To do pre 10 godina nije moglo,kamoli 20,30 godina i 40. A verujt esvake godine ce ovako biti, posto je fudbal postao veliki cirkus. Da je kao nekada u svim ekipama dozvoljeno u svetu 3 max strana igraca kao do 1996te,nasi bi svi igrali ovde,pa i ovi iz trenutne reprezentacije. Nekad kad igrali dejo,miha, jugovic,kovacevic,mirkovic igrali u Italiji bilo je kao sad igrati NBA petorku prvu. Sad imamo npr. da 30 nasih igra tamo. a ne zaboravite nasi mlade selkecije do 23g sve su u dubioyi,pa gube od engleza i devet razlike,a ovi od 18-19g od Letonije. Toliko o kvalitetu.
T

Tačno ali...

pre 3 meseca

Vidić je legenda Premijer lige, Ivanović malo manje ali je bio odličan. Mitrović im nije ni blizu, on nije igrao ni u jednom velikom klubu. Lušajtr minuse ali to je tako.
s

sg018

pre 3 meseca

Sramota je za Radnicki iz Nisa! To je najveci klub juga Srbije. Treba svaki klinac sto vredi u Nisu i okolini(Leskovac, Vranje, Surdulica, Prokuplje, Zajecar, Negotin..) da zavrsi u Nisu. Klub mora da bude u klincu sa Vojvodinom. Premalo zaradjuje klub, premali broj publike. Nis je nekad to imao. Nislije su navijale za Radnicki a ne za blizance 300km daleko.
P

Pogodio

pre 3 meseca

I ja bi da svi zavrse u Nisu,ali ne samo fudbaleri,vec svi profili i zanimanja druga. A ne iz sela pravac BG. To vam ne smeta kad se grad poseljaci. Seljak biti ok je,ali kad se palanacki mentalitet preseli negde u metropoli i jos nametne to je gadno. A tako je vec zadnjih 20 godina.
l

laganje

pre 3 meseca

Nislije su reda radi navijali i pre 40-50 godina za Radnicki. Cair i vreme bivse juge nije imao vise od 6000 gledalaca,sem ako gostuje velika cetvorka. I tada je vecina navijala za Zvezdu ili Partizan. I ja rodjace navijam za Dubocicu kad igram protiv svih drugih,ali dusi sam Zvezdas oduvek bio.Nije mi dubocica donela radost,vec Zvezda. i meni mom tati,dedi.
G

GostMeraklija

pre 3 meseca

Radnicki toliko dobro radi sa mladjim kategorijama da je to blago receno, uzas. Evo par primera. Prosle sezone omladinci izbore ulazak u kvalitetnu ligu, niko nije dobio sansu u prvom timu, a bilo je nekoliko kvalitetnih igraca. Onog malog napadaca, Matu, zaboravio sam mu prezime, Lalatovic ubacio na par utakmica, i sklonili ga. Preprosle sezone su najgoreg igraca omladinaca ubacili u prvi tim jer im je trebalo da popuni mesto bonusa, sad je u Pirotu u zoni. Letos su napravili neku fuziju sa Realom iz Nisa, za Real igrao mali Jovan Ciric, momak 16-17 godina, talenat kakav nisam godinama video, i oni ga puste da ode u Mladost iz Lucana za koju je debitovao protiv Zvezde. Toliko dobro radi Radnicki. Pratim mladje kategorije poslednje 3 godine, bukvalno sam dva jako kvalitetna igraca video, Stefan Mitrovic i Jovan Ciric. U toj generaciji ompadinaca je bilo nekoliko dobrih igraca koje je trebalo jos malo razviti, ali propasce. Bilo je i par klinaca sa potencijalom i u Zeleznicaru, Buducnosti iz Popovca i Realu, ali nije sa njima radjeno kako treba.
W

Ww

pre 3 meseca

Gdje će te pare otići od prodaje je pravo pitanje?
N

NoviSad022

pre 3 meseca

U prevodu TUGA
s

stimpy

pre 3 meseca

Sedjan Hrstic bez i 😉
G

Goster

pre 3 meseca

Sto niste stavili naslov Menadzersko direktorske kombinacije sa talentovanom djecim.
S

Sinovac1996

pre 3 meseca

Možda je trenutno super rezultat ostvare, ali je činjenica da je otišlo sve što vredi. Živi bili pa videli, sad u naredne 3-4 sezone ima da gulimo do ove cifre. Pogotovo imajući u vidu uspehe mladih reprezentacija, gde smo videli gde su Englezi, a gde mi. Mogli su i 15 da nam daju. Vidara je nudio konkretno rešenje ili barem predlog, ovi ne nude ništa.
L

Lazaros

pre 3 meseca

Kombinacije sebi u dzep
N

News

pre 3 meseca

Bukvalno je superliga prodala sve igrace sto vrede za skoro 50 miliona evra a toliko kosta jedan prosecan igrac. Nasi novinari se sa tim hvale a da imamo normalne sportske radnike trebali bi transferi I zarade klubova biti mnogo vece
G

Gost0711

pre 3 meseca

A gde košta jedan igrač 50 mil.eura?? Premijer liga Engleske,S.Arabija..PSŽ.. ovde se govori o Srbiji van EU,mala zemlja,loša infrastruktura.. super rezultat je ostvaren.
Л

Лазар

pre 3 meseca

Обзиром да је цијелој Европи врло јасан допринос српских играча у европском и свјетском фудбалу, онда ова цијена јесте мизерна.
B

Belgrano

pre 3 meseca

Navedi mi prosecnog igraca koji kosta 50 miliona i igra u prvenstvu Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Madjarske, Austrije, Svajcarske, Svedske, Danske, Finske, Skotske? Najbolje da se poredimo sa Englezima i Francuzima.