Definitivno: Lautaro Interov do 2029, plata za trećinu veća

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 19:05

Argentinac veran milanskom klubu, potpis na ugovor očekuje se pre početka Kopa Amerike

Priča koja se mesecima vrti po italijanskim medijima će se konačno obistiniti, Inter će zadržati najboljeg strelca Serije A. Razgovori u Madridu između čelnika milanskog velikana i agenta Lautara Martineza, Alehandra Kamana, bili su pozitivni, ali su održani pre skoro dva meseca. Bilo je jasno da je nešto kočilo stavljanje potpisa na ugovor rasnog golgetera.

Sada je jasno i šta – menadžeri moraju da sačekaju operaciju refinansiranja kredita kineskog vlasnika Žanga. I to ne samo u Lautarovom slučaju. Ista je situacija i sa ugovorima trenera Simonea Inzagija i Nikola Barele. Čini se da tom čekanju dolazi kraj, jer detalji Martinezovog ugovora su konačno poznati – njegov agent je tražio 10.000.000, klub nudio 8.000.000... Našli su se na sredini. Ugovor na pet godina, težak 9.000.000 evropskih novčanica po sezoni što je za trećinu više nego do sada, uz jedan važan detalj – ne postoji klauzula za prekid saradnje.

Izabrane vesti

Samim tim je jasno koliko je Interovoj „devetki“ stalo da ne napusti Đuzepe Meacu, čak ni u slučaju mnogo veće finansijske ponude. 

I sam Argentinac je kao papagaj ponavljao: „Želim da produžim ugovor, nadam se da će čitava stvar biti gotova“. Na njegovu radost ali i radost navijača Neroazura, čini se da će tako i biti.

U ugovoru postoje određeni bonusi, a neki od njih su povezani i sa nastupom na Svetskom klupskom prvenstvu sledeće godine.

Uz Martineza, u ekipi će ostati i Markus Tiram, dok je Marko Arnautović na izlaznim vratima kluba. Ekipi se na leto priključuje Medi Taremi i nema sumnje da će novi šampion Italije biti više nego konkurentan u borbi za trofeje i sledeće sezone. Pre svega za onaj najvažniji, Ligu šampiona.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Lautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara