Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Definitivno: Nejmar i Danilo ne igraju za Brazil do kraja grupne faze Mundijala

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 15:50

Olakšan posao i Švajcarcima i Kameruncima

Nismo uspeli da ih zaustavimo, jesmo da ih – prebijemo. Nažalost, ne samo da smo Brazilu otežali posao u nastavku Svetskog prvenstva, već smo donekle olakšali posao i našim rivalima u borbi za prolaz u osminu finala, jer Selesao će do kraja grupne faze igrati bez Nejmara i Danila.

O tome se šuškalo i u toku dana, ali je sada potvrđeno na najuticajnijem brazilskom mediju Globu. S tim da smo sada saznali da pomenuti dvojac neće moći da igra ni protiv Švajcarske, a ni protiv Kameruna u trećem kolu. Obojici su istegnuti zglobovi i nakon što je na pregledima utvrđeno da moraju na pauzu krenuli su na terapije. Nejmaru je stradao desni, Danilu levi članak.

Izabrane vesti

Za Nejmara je i moglo da se nasluti, jer je on posle starta Nikole Milenkovića šepajući napustio teren. Danilo je pak završio meč, čak novinarima potom rekao da oseća nelagodu ali da nije ništa strašno, ali su ga pregledi ipravili. Isto mesto je povredio i u grupnoj fazi Mundijala 2018. godine.

Danila će u naredna dva meča najverovatnije zameniti veteran Danijel Alves, mada bi mogao i Eder Militao, dok je Rodrigo favorit da uskoči u tim umesto Nejmara, s tim da tu Tite ima prostora za taktičke manevre. Recimo da gurne napred Lukasa Paketu, a da umesto njega uz Kazemira zaigra Fred. Ili na teren pošalje Bruna Gimaraeša. Everton Ribeiro nije realna opcija.

Bez obzira na sve, Brazilci će biti veliki favoriti i u naredna dva meča, ali svakako neće biti u najjačem sastavu.



tagovi

NejmarDaniloFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara