Miloš Degenek (Reuters)
Miloš Degenek (Reuters)

Degenek 90 minuta, veliki kiks Australije u trci za Katar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 18:12

Kenguri prokockali dva veoma bitna boda

Australija je fenomenlano otvorila kvalifikacije za Mundijal u Kataru sa tri pobede u prva tri meča a onda su došli teži rivali i pad. Kenguri su poraženi u Japanu, pa su na svom terenu upisali remi bez golova protiv Saudijske Arabije da bi danas upisali najveći kiks od početka kvalifikacija – remi na gostovanju otpisanoj Kini (1:1).

Pogotovo Australijance boli što su imali pobedu na tacni i vodili do 70. minuta kada su skrivili penal i primili gol koji ih je koštao gubitka dva boda u veoma teškoj trci sa Saudijskom Arabijom i Japanom.

Izabrane vesti

Zvezdin štoper Miloš Degenek se našao u startnoj postavi u Pekingu i gosti su dominirali u uvodnim minutima meča. Ispromašivali su se Australijanci u prvih pola sata da bi zaslužena nagrada stigla sedam minuta pre kraja prvog poluvremena. Bojl je centrirao za Djuka koji je glavom pogodio mrežu Kineza.

Tražili su gosti i drugi gol u nastavku, stvarali šanse i na kraju su kažnjeni. Džego je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Vu Lej pogodio sa bele tačke u 70. minutu.

Pokušali su gosti ofanzivom u finišu ali se Kina odbranila i Australija je izgubila dva bitna boda. Kenguri do kraja dočekuju autsajdera Vijetnam i direktnog rivala Japan, a gostuju Omanu i prvoplasiranim Saudijcima.

A u drugoj grupi je manje više sve poznato. Iran i Južna Koreja sigurnim korakom gaze ka prva dva mesta koja vode u Katar. Južna Koreja je danas kao gost pregazila Irak sa 3:0 i četiri kola pre kraja ima ogromnih osam bodova prednosti. Son i drugari mogu polako da se spremaju za Katar.

AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 6. KOLO

Grupa A

Liban - UAE 0:1 (0:0)

/Ahmed 85/

Irak - Južna Koreja 0:3 (0:1)

/Li 33, Son 74 penal, Jeong 80/

17.00: (7.25) Sirija (3.70) Iran (1.55)

Grupa B

Vijetnam - Saudijska Arabija 0:1 (0:1)

/Al Šehri 31/

Kina- Australija 1:1 (0:1)

/Lej 70 penal - Djuk 38/

17.00: (6.75) Oman (3.60) Japan (1.60)



tagovi

Fudbalska reprezentacija AustralijeMiloš DegenekReprezentacija Kine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara