Miloš Degenek sa bivšim saigračima iz Kolumbusa (©AFP)
Miloš Degenek sa bivšim saigračima iz Kolumbusa (©AFP)

Degenekov bivši klub na dve pobede do titule, aktuelni šampion sveti Radoju

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 23:03

Oba polufinalna meča plej-ofa MLS su na programu u noći između subote i nedelje, od 23.55 Sinsinati dočekuje Kolumbus Kru, a potom od 03.30 Hjuston Dinamo ide u goste braniocu trona Los Anđelesu FK

Bivši klub štopera Crvene zvezde Miloša Degeneka, Kolumbus Kru, iz kojeg je ovog leta i stigao na Marakanu, nalazi se na dva koraka do osvajanja titule u Sjedinjenim Američkim Državama. Kolumbus u noći između subote i nedelje, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu, gostuje Sinsinatiju u polufinalu plej-ofa MLS.

Do dolaska u Zvezdu australijski fudbaler je bio standardan u Kolumbusu. Odigrao je 12 mečeva u MLS, gotovo duplo više nego za crveno-bele tokom jeseni. I dok među Beograđanima trenutno nije savršena atmosfera (eliminacija iz Evrope, drugi u Mozzart Bet Superligi), Degeneka može da raduje da njegovi doskorašnji saigrači beleže rezultate iznad očekivanih.

Izabrane vesti

Kolumbus je u ligaškom delu zauzeo treće mesto u Istočnoj konferenciji, koje ga je odvelo automatski u osminu finala plej-ofa. Tamo je sa 2:1 u pobedama bio bolji od Atlante Junajted, a zatim je u četvrtfinalu posle produžetaka bio bolji od Orlando Sitija sa 2:0.

Naredna prepreka Krua je najbolji tim Istočne konferencije, Sinsinati, koji je u ligaškom delu sakupio 69 poena iz 34 kola. Čak 12 više od Kolumbusa.


23.55: (2,25) Sinsinati (3,45) Kolumbus Kru (3,15)


U poslednjih 10 mečeva Sinsinati je doživeo samo jedan poraz, nevažan od Njujork Red Bulsa, kada je već bilo jasno da je overio pol poziciju u konferenciji. U plej-ofu je sa dve pobede eliminisao upravo Njujork Red Bulse, a potom je u četvrtfinalu bio bolji i od Filadelfije Union (1:0).

Biće ovo treći susret Sinsinatija i Kolumbusa ove sezone, a zasad obe ekipe imaju po jednu pobedu. U maju je Sinsinati kod kuće slavio sa 3:2 (Degenek nije igrao zbog povrede), da bi se potom u avgustu Kru osvetio na svom terenu sa 3:0.

Kolumbus je dva puta bio prvak MLS, 2008. i 2020. godine, dok je Sinsinati još bez trofeja. S tim da je Kolumbus jedan od osnivača MLS, ovo mu je 28. sezona, dok se Sinsinati takmiči tek pet godina.

Branilac krune Los Anđeles FK još uvek nije predao tron. Upravo će on odigrati drugi polufinalni meč, noćas od 03.30, kada će da ugosti Hjuston Dinamo.


03.30: (1,60) Los Anđeles FK (3,90) Hjuston Dinamo (6,00)


Los Anđeles je u ligaškom delu zauzeo treću poziciju u Zapadnoj diviziji sa 52 boda, četiri manje od osvajača Sent Luis Sitija. Hjuston je bio četvrti, sa poenom manje. Oba tima su odigrala dobro plej-of, u osmini finala je Los Anđeles sa 2:1 u pobedama savladao Vankuver Vajtkeps, a zatim je u četvrtfinalu priredio malo iznenađenje, pošto je kao gost savladao prošlogodišnjeg osvajača KONKAKAF Lige šampiona Sijetl Saunderse. Doduše, ni LAFK nije slab klub za severnoameričke uslove, ove godine je i sam stigao do finala elitnog takmičenja, gde je poražen od meksičkog Leona.

Hjuston Dinamo je u osmini finala plej-ofa bio bolji od Real Solt Lejka, takođe sa 2:1 u pobedama, a potom je u četvrtfinalu eliminisao i poslednjeg srpskog fudbalera koji je opstao u MLS – Nemanju Radoju. Bivši vezista Vojvodine sa uspehom ove sezone nastupa za Sporting Kanzas Siti, ali njegov tim je sa 1:0 poražen u Teksasu.

Hjuston je dva puta igrao sa Los Anđelesom FK ove sezone i u oba navrata je trijumfovao. U junu kod kuće sa 4:0, a potom i kao gost sa 1:0. Hjuston je dva puta osvajao titulu, 2006. i 2007. godine, dok je za LAFK prošlogodišnji trofej bio prvenac.

MLS - POLUFINALE

Subota

23.55: (2,25) Sinsinati (3,45) Kolumbus Kru (3,15)

Nedelja

03.30: (1,60) Los Anđeles FK (3,90) Hjuston Dinamo (6,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MLSMiloš DegenekKolumbus KruHjuston DajnamoLos Anđeles FCSinsinatiNemanja Radoja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara