Miloš Degenek
Miloš Degenek

Degenekov govor od kojeg su se Oziji naježili: Ako treba da vas iznesemo, iznećemo, ali ostavite sve na terenu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 12:20

Pred utakmicu sa Tunisom

Protiv Francuske nisu bili konkurentni, ali minimalna pobeda nad Tunisom ostavila je Australijancima pravo da se nadaju da će u sudaru sa Danskom u poslednjem kolu izboriti plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. Danci u Kataru ne igraju kako se od njih očekivalo – mnogi su im predviđali i status hita prvenstva – ali su svakako bolji.

Pitanje je ipak da li su i motivisani koliko Australijanci, a za taj ambijent u svlačionici Sokerusa zaslužan je i doskorašnji štoper Crvene zvezde Miloš Degenek.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Australije objavio je video snimak Degenekovog motivacionog govora pred utakmicu sa Tunisom i pretpostavićemo da su se svi fudbalski zaluđenici u zemlji kengura naježili dok su slušali.

Svi znamo što smo ovde. Svako od nas. I oni na terenu i oni na klupi su ovde sa razlogom, imaju j…i posao da obave. Uradimo to danas i uradimo to opet za četiri dana. Pa da prođemo grupu i nastavimo dalje. Ništa neka ostane u j…m rezervoaru. Ako treba da vas j…o iznesemo na terena - iznećemo, ali ostavite sve tamo. Za sebe, za prijatelje, za porodicu, za saigrače. Nemojte da se niko pojavi sa više energije. Ništa više od toga. Sve na terenu. Hajmo”, rekao je Degenek.

Igrači su aplaudirali, selektor Grejem Arnold je samo rekao…

Nemam šta da dodam. Saigrač vam je sve rekao”.

Ekipa je poslušala i Tunis je pobedio. Degenek je igrao od 75. minuta, a posle meča na društvenim mrežama okačio fotografiju izbegličke kolone iz Knina, zatim i njega kako sa suzama u očima slavi trijumf na klupi.

Nije politički post, niti ima veze sa ratom. Samo želim da pokažem da je život najlepša stvar. Od apsolutno ničega do pobede na utakmici Svetskog prvenstva. Predstavljajući zemlju koja mi je sve dala. Hvala ti, Australijo! Nikad ne prestaj da veruješ u sebe”, napisao je.

Tih teških dana Degenek se prisetio i kada su ga pre utakmice pitali o pritisku.

Nema pritiska. Pritisak je kad kao beba bežiš od rata. Pritisak je kad e kao šestogodišnjak nađeš usred rata. Pritisak nije kad moraš da pobediš fudbalsku utakmicu. Možda i izgubimo, ali ne verujem da će neko da umre. Ovo je samo sreća i želja da budeš bolji, da imaš nešto da ispričaš prijateljima na kafi i unucima kada dođe vreme. Da kažeš da si pobedio na Svetskom prvenstvu, da si prošao grupu”, odgovorio je Degenek.

I sve je tačno.



tagovi

Miloš DegenekKatar2022Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara