Dejan Stanković (Reuters)
Dejan Stanković (Reuters)

Dejan Stanković kod Kolarova? Kandidati su i Di Frančesko, Pirlo, Akvilani, De Rosi...

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 10:00

Odlučiće Britanac na čelu kluba

Danas ili najkasnije sutra će biti poznato ime novog trenera italijanskog drugoligaša Pize, a jedan od ozbiljnijih kandidata da sedne na klupu je i Dejan Stanković.

Srpski stručnjak je odnedavno slobodan posle rastanka sa Sampdorijom koju nije uspeo da spasi ispadanja u Seriju B. Ali bi i pored toga mogao da nastavi karijeru u drugoligaškom rangu italijanskog fudbala. I to na poziv Aleksandra Kolarova.

Izabrane vesti

Italijanski mediji prenose da je Stanković jedno od imena o kojima se najozbiljnije razmišlja u Pizi.

Klub iz grada poznatog po čuvenoj nakrivljenoj građevini je kroz istoriju sedam sezona igrao kao prvoligaš, ali je poslednji put član Serije A bio davne 1991. godine. Pre dve godine je vlasnik kluba postao britanski tajkun Aleksander Knaster koji ima ambiciju da Pizu dovede u elitni rang italijanskog fudbala. Ove sezone joj je promakao plasman u plej-of, a ceh je odmah platio trener Luka Danđelo. Pre njega je ekipu u prvih šest utakmica sezone vodio Rolando Maran ali i on je smenjen zbog slabih rezultata.

Knaster je nedavno za sportskog direktora postavio bivšeg srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova čiji je zadatak da predloži novog trenera. Prema saznanjima italijanskih medija, Kolarov je prvo predložio Euzebija Di Frančeska sa kojim je kao igrač radio u Romi i koji je već dve godine bez kluba otkako je dobio otkaz u Veroni. Na listi Kolarova je i ime Dejana Stankovića ako ne dođe do saradnje sa Di Frančeskom. Dugo su igrali zajedno u reprezentaciji, dobro se poznaju i nekadašnji bek ceni kvalitete bivšeg trenera Sampdorije i Zvezde. A poznata je i Stankovićeva želja da ostane i radi u Italiji. Kako su posle ove sezone sa Sampdorijom male šanse da dobije ovog leta priliku na klupi nekog prvoligaša, Piza bi mogla da bude dobra odskočna daska ka povratku u Seriju A.

Pored Di Frančeska i Stankovića, još neka imena cirkulišu kao potencijalni kandidati za trenera Pize. To su Andrea Pirlo koji je slobodan posle rastanka sa turskim Karagumrukom, bivši Romin kapiten Danijele De Rosi koji je u ovoj sezoni vodio SPAL, ali i nekadašnji vezista Alberto Akvilani koji trenutno vodi mladi tim Fiorentine.

Kolarov je sastavio spisak kandidata a na gazdi Aleksanderu Knasteru je da izabere najboljeg i da krene u pregovore. Cilj je plasman u Seriju A posle razočaravajućeg 11. mesta u ovoj szeoni. Prošle sezone je Piza bila treća u ligi i igrala finale plej-ofa za ulazak u Seriju A ali je izgubila od Monce.


tagovi

Dejan StankovićAleksandar KolarovPiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara