Dejan Stanković odlazi iz Ferencvaroša! Prihvatio ponudu drugog kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 16:20

Obavestio je o tome i upravu kluba

Posle 10 meseci, osvojene titule i proleća u Ligi Konferencije Dejan Stanković napušta Ferencvaroš! On je o tome obavestio upravu popularnoj Fradija, uz reči da je prihvatio ponudu drugog kluba.

Za sada se ne spominje gde bi bivši trener Crvene zvezde mogao da nastavi karijeru, ali on odavno ima želju da se trenerski potvrdi u Italiji, gde je tokom prošle sezone predovdio Sampdoriju.

Izabrane vesti

Iza Dejana Stankovića je vrlo uspešan period u Mađarskoj. Stigao je u redove Ferencvaroša posle odlaska rusa Čerčesova i eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Ki Klaksvika. I pored toga što je tim bio psihički izudaran, Dejan Stanković je uspeo da stabilizuju formu Fradija i na kraju se okiti titulom šampiona Mađarske. Ferencavaroš je odigrao prilično dobro u Ligi Konferencija. Prošao je grupu sa Fjorentinom, Genkom i Čukaričkim, ali je zaustavljen u prvom eliminacionom kolu protiv Olimpijakosa.

Kada je napustio redove Crvene zvezde Dejan Stanković se otisnuo put Đenove. Međutim, nije uspeo sa Sampdorijom da stigne do opstanka. Bila je to nemoguća misija, uzimajući u obzir finansijsku situaciju kluba iz Ligurije. Tokom prošlog leta imao je nekoliko ponuda sa Bliskog istoka, ali se odlučio da karijeru gradi u Mađarskoj. Bio je to odličan potez, pošto je proširio trofejnu riznicu.

Imao je Dejan Stanković vrlo uspešan period u Crvenoj zvezdi. Tokom njegovog mandata crveno-beli su osvojili tri titule šampiona Srbije i dva kupa. Nije ušao u Ligu šampiona, ali je sa crveno-belima dva puta bio učesnik eliminacione faze Lige Evrope.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara