Dejan Stanković uoči puta u Tiranu: Dinamo je naseo, mi – nećemo!

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.20. | 11:44

„Znam 95 posto tima, sa Benom će sve biti u redu“, dodao je mladi šef stručnog štaba

Tenzija se oseća u vazduhu, albanska Tirana posle trijumfa u Tbilisiju veruje da može da napravi još jedno iznenađenje i iz kvalifikacija eliminiše dvostrukog učesnika Lige šampiona. Sa crveno-bele strane Topčiderskog brda odgovaraju mirnoćom. Ili je takav utisak ostavio Dejan Stanković dan uoči polaska na megda šampionu Albanije.

Pred Crvenom zvezdom je prva velika kontrolna tačka ovog leta... Pobeda bi donela mir, šansu da se sve linije tima dodatno uigraju do 16. septembra i novog susreta sa Evropom, a poraz... O tome ne žele na Marakani.

Izabrane vesti

„Poznajemo Tiranu, videli smo meč u Tbilisiju. Izašli su u dosta nizak blok i branili se. Gledali su da osvoje drugu loptu i da organizuju polukontru i kontru. Dinamo je imao posed, ali to je bio način da pogrešiš. Sterilian posed lopte bez ploda, iako su imali odlične procente. Nećemo nasesti na to, videćemo kako će i oni da izađu. Oni imaju nekoliko mladih momaka, a iskustvo može mnogo da znači u ovakvim utakmicama. Pričali smo posle Evrope. Nema potrebe da se utakmica završava za 15 minuta. Bitno je da imaš kontrolu, da sve zavisi od tebe i da ne padneš pod uticaj nervoze i straha. Ima sitnih detalja, ne moram baš sve da otkrijem“, rekao je Dejan Stanković.

Trener Tirana Egbo je rekao da cilj njegovog tima plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

„Tako treba da razmišlja svaki trener. Ako si prvak zemlje, onda ti je cilj da uđeš u grupnu fazu. Ja sam optimista, teren je jedino merilo“.

Biće ovo sigurno najvažnije utakmica za Dejana Stankovića od kada predvodi klub sa Marakane. Sa većom specifičnom težinom i od finala Kupa.

„Bilo je utakmica biti ili ne biti i kada sam bio igrač.. Lakše je kada si igrač, ali bitno je da iskontrolišemo euforiju i unutrašnje emocije. Pritisak treba da bude. To te drži na operezu, ako se opustiš šamar sledi 300 posto. Volim ovaj osećaj, mada je komplikovano spremiti ovakav meč kao trener. Volim ovakve utakmice. Moj jedini zadatak je da utičem na to da ne izgorimo“.

Deluje da će se Crvena zvezda susresti sa niskim blokom i da će morati da iskoristi svaku šansu. Posebno, da bude fokusirana prilikom prekida.

„Videli ste finale Liga Evrope, četiri gola su došla posle direktnih prekida. To je nešto što korektno radimo, i dosta dajemo pažnje tome. Analiziramonjihove prekide i tu ćemo da potražimo našu šansu“.

Stanković nema mnogo dilema.

Znam 95 posto tima“.

Utisak je da je i dalje nepoznato hoće li crveno-beli početi meč u utorak sa jednim ili dva zadnja vezna igrača. Odnosno hoće li se Sanogo pridružiti Njegoš Petrović.

„Rekao sam da znam 95 posto tima. Nebitna je postavka, važno je da kada je potrebno svi budemo iza lopte. Da se branimo svi zajedno. To je onda deset igrača“.

Očekuje se da El Fardu Ben bude spreman. U Novom Sadu je tražio izmenu posle postignutog gola.

„On je veliki profesionalac.  Situacija sa njim je korektna. Imamo još dva dana. Poznavajući Bena i njegov mentalitet ne bi trebalo da bude problema“.

Stanković ne očekuje tenziju i provokacije.

 „Ne, ne očekujem. Idemo da igramo fudbal. Ovo je sport i fudbal, idemo da igramo i takmičimo se. Sama utakmica donosi veliku težinu, moram da sačuvam atmosferu prolaza. Može da bude vruće, ali svi zajedno u klubu imamo dovoljno iskustva“.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara