Deki pravi novi stručni štab: Sa Vladanom ide i Janković, neizvesna sudbina Kosanovića, stiže novi Milojević

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.12.19. | 18:16

Kao i Nebojša Milošević

Kada se menja šef normalno je da dođe i do promena u stručnom štabu. Neće Dejan Stanković izvršiti revoluciju u Ljutice Bogdana, ali je logično što će u svoj tim implementirati ljude u koje ima veliko poverenje.

Izvesno je da će zajedno sa Vladanom Milojevićem iz kluba otići i jedan od njegovih najbližih saradnika Vlada Janković. Reč je o čoveku koji je stručnjaka iz Aranđelovca pratio tokom čitave karijere. Zajedno su od Čukaričkog napravili stabilnog superligaša, zatim i osvajača Kupa. Sarađivali su u Panioniosu, zatim i u Crvenoj zvezdi. I logično je da će ga Milojević povesti u inostranstvo kada bude ozvaničio saradnju sa novim klubom.

Izabrane vesti

Neizvesnost vlada oko statusa Milana Kosanovića. Nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije i trener Vojvodine stigao je u Crvenu zvezdu kada i Vladan Milojević. Dakle, leta 2017. godine. Njegov zadatak bio je da radi sa elitnom grupom mladih igrača, među kojima su bili Dejan Joveljić, braća Ilić, Jug Stanojev... Međutim, Vladan Milojević ga je brzo kooptirao u stručni štab. Važnu ulogu u svim rezultatima Crvene zvezde poslednjih godina imao je Kosanović. Pitanje je da li ga kao jednog od najbližih saradnika vidi Dejan Stanković.

Posebno što su uloge najvažnijih pomoćnika već rezervisane. Prvi saradnik novog šefa stručnog štaba biće Nebojša Milošević. Reč je o treneru koji je već bio prisutan na Marakani, i to kao jedan od saradnika Nenada Lalatovića. Pre toga je radio u Radu i BSK-iz Borče, a posle Zvezde put ga je vodio kineski Jataji, zatim Radnik iz Bijeljine Rigu i egipatski El Guan. Dakle, reč je o čoveku sa iskustvom. A to upravo nedostaje Dejanu Stankoviću.

Milošević je individualno radio i sa nekim mladim igračima, pravio je analizu igre Marku Grujiću kada je otišao u Liverpul i ukazivao mu na propuste.

Jedan od saradnika Dejana Stankovića biće i Miloš Milojević. Do pre nekoliko meseci momak rođenom u Knjaževcu 1982. godine bio je totalno nepoznat srpskoj javnosti. Međutim, pročulo se da je sa švedskim Mjalbijem napravio čudo. Taj klub je iz treće lige uveo u prvu. Pre toga je radio na Islandu i beležio odlične rezultate.  Milojević je veliki zvezdaš, prošle godine je Švedske putovao u Napulj kako bi bodrio Crvenu zvezdu.

Inače, Miloš Milojević, poznatiji kao Cokna, je Zvezdino dete. Igrao je u omladinskoj ekipi, čiji predvodnici su bili Jovan Damjanović, Marko Palavestrić, Nemanja Vidić... Nije napravio veliku igračku karijeru, brzo s posvetio trenerskom poslu. I za sada mu dobro ide.

Sigurno je da će se Dejan Stanković oslanjati i na usluge Nenada Milijaša.Odlični su prijatelji, saigrači iz reprezentacije. Nenad je jedan od onih kojima Stanković bezgranično veruje.

Milojevič je imao dva nalitičara u stručnom štabu. Sa njim su u klub došli Nikola Leposavić i Nemanja Milinčić. Kako se može čuti u klubu će ostati samo Miliničić. Za rad sa golanima i dalje će biti zadužen Dušan Gašić. Ostaje pitanje ko će da vodi računa o fizičkoj spremi.

(FOTO: deki5.com, MN Press)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara