Slavlje fudbalera Estudijantesa (©AFP)
Slavlje fudbalera Estudijantesa (©AFP)

Del Preteove "makazice" sasekle krila Bragantinu, Estudijantes overio prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 02:17

Karakas će drhtati do kraja, Penjarol propustio veliku šansu

Estudijantes je siguran u prvom šeširu nokaut faze Kopa Libertadores, to je postalo definitivno jasno posle večerašnjeg trijumfa nad Red Bul Bragantinom usred Brazila! Četvorostruki šampion Južne Amerike uspeo je da se podigne iz nokdauna posle dva poraza u domaćim okvirima i nastavi da beleži odlične rezultate u elitnom takmičenju što mu kolo pre kraja daje mogućnost da ne razmišlja o ostalim ishodima, te da susret sa Velezom u poslednjem kolu dočeka bez takmičarskog naboja.

Tim Rikarda Zjelinskog iskoristio je Bragantinovu neodlučnost i iz jedne greške stigao do celog plena što će imati veliki uticaj i na naredni period kada se očekuje i početak argentinskog prvenstva (5. jun). Pobeda je uobličena "makazicama" Gustava Del Prete u 77. minutu i to posle nesmotrenog poteza štopera Realpea. Sve je počelo sa pokušajem Manuela Kastra iz velike udaljenosti, lopta nije išla ni blizu gola, ali je baš zato prevarila Realpea koji je slabo reagovao na izbijanju pa je praktično asistirao Del Preteu koji se na malom prostoru lepo snašao i matirao Klejtona.

Izabrane vesti

Bragantino je imao dobru situaciju da napadne Estudijantes i eventualno produži neizvesnost po pitanju toga ko će sa prvog mesta u Grupi B dočekati narednu rundu Kopa Libertadores, ali je nije iskoristio. U prvih 45 minuta domaći su previše taktizirali i čekali grešku protivnika, a više nego dobra igra u nastavku susreta nije bila dovoljna da se napravi pozitivan rezultat. Posle Del Preteovog gola Bragantino je krenuo u totalnu ofanzivu i propustio dve izuzetne prilike. Prvu nije iskoristio Realpe u 86. minutu kada je glavom na centaršut sa desne strane pucao pravo po levoj stativi, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Aderlan pucao iz prve sa ivice kaznenog prostora i promašio za nekoliko centimetara...

Domaćin ni posle tog momenta nije odustajao i tražio je bar remi, Artur je u trećem minutu nadoknade pao u kaznenom prostoru posle jednog duela, ali je ponovljeni snimak pokazao da je ipak bilo malo glume kako bi se iscenirao penal i sudija je bio u pravu što je momentalno odmahivao rukama...

Estudijantes sa mirom dočekuje poslednje kolo, još je bolje što je Fernando Zuki dobio žuti karton kojim propušta duel sa Velezom, pa će tako "čist" dočekati nastavak takmičenja. Bragantino mora još da strepi i na stadionu direktnog konkurenta Nasionala igraće za prolaz dalje.

Karakas je na svom terenu propustio veliku šansu da nadigra Strongest i zauzme drugu poziciju pred poslednje kolo i meč je završen bez golova. Sada će se sve rešavati u pucanj gde će teži posao imati Strongest koji gostuje Libertadu, dok sastav iz Venecuele ide na noge Atletiko Paranenseu.

Penjarol je i posle večeras ostao na samo jednoj pobedi, iako je rafalnom paljbom pucao po golu Sera Portenja. Ali, premalo lopti išlo je direktno u okvir, dok je prvoplasirani tim Grupe G uspeo u nameri da se odbrani i u poslednjem meču dočekuje Olimpiju Asunsion.

KOPA LIBERTADORES - 5. kolo

Grupa B

Sreda

Karakas - Strongest 0:0

23.55: (1,80) Atletiko PR (3,50) Libertad (4,70)

Grupa C

Sreda

Bragantino - Estudijantes 0:1 (0:0)

/Del Prete 77/

23.55: (2,45) Nasional (3,20) Velez (3,00)

Grupa G

Sreda

Penjarol - Sero Portenjo 0:0

Četvrtak

02.00: (1,87) Kolon (3,45) Olimpija (4,40)



tagovi

Kopa LibertadoresEstudijantesEstudijantes La PlataBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara