Milan Smiljanić (©Starsport)
Milan Smiljanić (©Starsport)

Delibašić pred Smiljanića i saigrače stavio cilj: Da uživamo u igri i pobeđujemo

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 14:20

Mornar pojačan doskorašnjim vezistom Partizana u Baru dočekuje Dečić (nedelja, 21) u meču 1. kola šampionata Crne Gore

Prva sezona Andrije Delibašića samostalno na klupi nekog seniorskog tima bila je poprilično uspešna. Bivši pomoćni trener Partizana i podgoričke Budućnosti u novembru prošle godine je preuzeo Mornar i tim koji se borio za opstanak pretvorio je u ekipu koja može u Evropu. Na kraju je bio peti, jedan bod ga je delio od Lige konferencije, a ove nedelje susretom sa Dečićem (21.00) započeće novu sezonu.

Delibašić je tokom leta izvršio dodatnu selekciju tima, doveo nekoliko mladih fudbalera, iz Dečića golmana Stefana Popovića, a iz Jezera ofanzivnog vezistu Lazara Lambulića. Najatraktivnije pojačanje ipak bio je doskorašnji vezista Partizana Milan Smiljanić, koji je stigao u Bar kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa crno-belima.

Izabrane vesti

Smiljanić se tako priključio još jednom bivšem igraču Partizana, Petru Grbiću, koji je i prošle sezone nastupao za Mornar.

Podatak da smo od poslednjih osam dobili sedam utakmica krajem prošle sezone uticao je da sa velikim samopouzdanjem pođemo na pauzu, ali i dočekamo start prvenstva. Ispunili smo cilj, zadržali kostur ekipe, odlično su se uklopila pojačanja, nekoliko iskusnijih, ali i četiri takozvana bonus igrača. Doveli smo ih na probu smatrajući da će biti potrebna dva, dali šansu koju su iskoristili i odlučili smo da ih sve zadržimo, iako je dovoljan sada jedan bonus igrač. Uz, dakle, mladiće Markovića, Nikolića, Vukotića i Karmanagu, tu su uz Smiljanića iskusni Lambulić i golman Popović“, kazao je Delibašić.

21.00: (2,60) Mornar Bar (3,15) Dečić (2,65)

Nekadašnji napadač Majorke, Benfike, Brage i AEK-a iz Atine nije želeo da stavlja neki poseban pritisak pred svoje izabranike. Od njih traži samo da uživaju.

Da uživamo u igri, pobeđujemo i siguran sam da će biti dosta trijumfa. Smatram da nam Dečić odgovara stilom, nećemo mu prepustiti inicijativu. Tačno je da su angžovanjem zvučnih pojačanja najavili šampionske ambicije, ali mislim da ćemo imati odgovor“, uveren je Delibašić.

Ta zvučna pojačanja o kojima strateg Mornara govori su Stefan Denković (Dinamo Batumi), Dušan Marković (Metalac), Pavle Velimirović (Zeta), Aleksandar Šofranac (Dinamo Tirana), Igor Ćuković i Igor Ivanović (Budućnost). Ni oni međutim nisu pomogli Dečiću da se u kvalifikacijama za Ligu konferencije zadrži duže od jednog kola. Posle 1:1 u Minsku, beloruski Dinamo je trijumfovao pre 10 dana u Crnoj Gori sa 2:1 i tako se plasirao u 2. kolo.

CRNA GORA – 1. KOLO

Subota

Jezero – Rudar 3:1 (2:1)

/Adžović 10, Bošnjak 35pen, 61 – Talović 45+1/

Jedinstvo Bijelo Polje – Sutjeska 1:1 (1:1)

/Idrizović 43pen – Krstović 33/

Arsenal Tivat – OFK Petrovac 0:2 (0:1)

/Mamadu 42, 58/

Nedelja

21.00: (2,60) Mornar Bar (3,15) Dečić (2,65)

Odloženo:

Iskra - Budućnost

***kvote su podložne promenama


tagovi

Crna Gora 1Milan SmiljanićAndrija DelibašićMornar BarDečić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara