Olajinka (©Starsport)
Olajinka (©Starsport)

Delije se bavile kreacijom, Milojević od Olajinke dobio ono što Bahar nije umeo

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.02.24. | 18:26

Crveno-beli sigurnom igrom savladali Voždovac - 2:1

Baš milojevski! U danu kada su se navijači Crvene zvezde bavili kreativnim radom I brojnim koreografijama na severnoj tribini, crveno-beli su na početku drugog mandata Vladana Milojevića onako kako se očekivalo. Ništa spektakularno, daleko od objektivnog maksimuma, ali opet karakteristično sigurno, da je pogodak Mihaila Neškovića došao suviše kasno da bi Zmajevi omirisali pozitivan rezultat – 2:1

Neće ovo biti ni značajan test za igrače Crvene zvezde, koji najbolje snage tek treba da okupe za teška gostovanja u Novom Pazaru I Bačkoj Topoli, ali možda će im doneti zrnce samopouzdanja za nastavak trke sa večitim rivalom. Jeste promašio nekoliko odličnih šansi u prvom poluvremenu, ali se Piter Olajinka nametnuo kao ključni igrač prolećne premijere. Postavivši ga iza opet neubedljivog Šerifa Endijajea po levoj strani, Vladan Milojević nije izmišljao podzmene vode kao Barak Bahar, već je dobio nekadašnjeg igrača praške Slavije u najboljem izdanju. Voždovac je ostavio korektan utisak zbog želje da igra fudbal na najvećem srpskom stadonu, pred zvanično 26.340 svedoka, što je verovatno zaostavština bivšeg trenera Marka Savića.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je do pobede stigla već posle 20 minuta igre, pošto je pre Pitera Olajinke pogodio i Milan Rodić. Sve posle toga bilo je odrađivanje posle uz još po neku šansu i opravdano poništen pogodak Šeriifa Endijaja.

Bili su raspoloženi navijači Crvene zvezde na prolećnoj premijeri da pokažu nove standarde u tifo svetu i menjali koreografije tokom prvog poluvremenu. Njihov poduhvat imao je prefiks istorijskog, dok je Vladan Milojević želeo da sigurnim, prvim korakom zakorači ponovo na klupu matičnog kluba. Odustvo brojnih nosilaca igre, nije ostavilo mogućnost stručnjaku iz Aranđelovca da mnogo kombinuje, ali kao i tokom pripremnog perioda videlo se da će uraditi sve da vrati strast u igri iza lopte.

Imao je iznuđena rešenja na pozicijama bekova i bonusa, ovog puta to je bio Šljivić, pa je Crvena zvezda imala problema sa visokom postavkom Voždovčana. Nisu Zmajevi došli na Marakanu da budu dekor na prolećnoj premijeri, već da tehnički pismenom igrom zasluže aplauze i možda nešto više. Gestikulirao je Milojević prilikom svakog vraćanja lopte unazad, okretao se ka klupi i odmahivao sa obe ruke. Nisu mu se svidele kratkoročne patnje crveno-belog tima kada je Voždovac izlazio u pressing. Međutim, svaki put kada je probijala prvu liniju odbrane rivala, Zvezda je pravila šansu.

Pogledalo je Vladana Milojevića da prvi put u njegovom povratničkom mandatu završi u mreži rivala, pošto je iskusni Milan Rodić perfektno isekao loptu posle jednog odbitka i na taj način ulepšao jubilej – 300. meč u crveno-belom dresu. I drugi šut je ušao u gol, ovoga puta u režiji Pitera Olajinke.

Lutao je Zvezdin Nigerijac tokom jeseni, mada je njegovo znanje bilo neupitno, česte rotacije Baraka Bahara ostavile su Pitera Olajinku nedorečenim. Stavio ga je Vladan Milojević na prirodnu poziciju krila I dobio konstantnu opasnost. Bivši član Slavije je mogao da het-trika u prvom poluvremenu. Makazicama je digao Marakanu na noge, potom su ga u dobrim pozicijama sprečavali okvir gola i golman Katić.

Nije sve bilo savršeno u igri Crvene zvezde u prvom poluvremenu. Znali su tehnički obučeni mladi igrači Voždovca da dugo drže loptu, oslobađaju se pritiska i prete. Posebno po desnoj strani gde se pojavljivao Đurđević… Na drugoj strani i pored bezlične igre u prvih pola sata, videlo se koliko je za Zvezdin sistem značajan Osman Bukari. Upravo je reprezentativac Gane iskreirao najlepšu akciju u prvom poluvremenu, kada je na petoperacu prevario dvojicu čuvara i vukao loptu. Mladi Šljivić je imao užasan prvi dodir.

Imao je Olajinka još jednu šansu, kada je kastrofalnu reagovao posle centaršuta Bukarija. Ali u drugom poluvremenu je malo toga moglo da se vidi…Zmajevi su preko Mihaila Neškovića u finišu nagrađeni za to što su se trudili da stalno guraju loptu unapred.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 – Nešković 86/

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Jovan Šegrt.

Gledalaca: 18.000

Žuti karton: Šljivć, Kanga (Crvena zvezda), Mitrović, Lukić (Voždovac)

CRVENA ZVEZDA: Popović 6,5 – Nikolić 6, Spajić 6, Dragović 6,5, Rodić 7 (63. Radojević -) – Mijailović 6,5, Kanga 6 – Bukari 6,5, Šljivić 6 (63. Ivanić -), Olajinka 7 (74. Lučić -) - Endijaj 5,5 (85. Sremčević -).

VOŽDOVAC:: Katić 6,5 – Đurđević 6,5, Krpić 6, Lukić 6, Đuričić 5,5 - Jočić (85. Pirgić -), Matić 5,5 – Vujanović 5,5 (65. Petrović -), Mitrović 6 (74. Antonijević -), Nešković 6,5 - Flemings 6,5

Igrač utakmice: Pitar Olajinka.

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)



tagovi

FK Crvena zvezdafk voždovacMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara