Šansel Mbemba (©Reuters)
Šansel Mbemba (©Reuters)

Delikatan zadatak za Porto, Tondela u procepu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 14:56

Zmajevi ogromni favoriti protiv davljenika, ali im duel dolazi između evropskih sukoba sa Lionom

Zmajevi na velikom testu. Lider Primeire izgubio je u četvrtak prvi meč osmine finala Lige Evrope kod kuće od Liona, i to mu je prvi neuspeh u ovoj kalendarskoj godini. Seržo Konseisao i njegovi puleni večeras će imati težak zadatak pošto ih očekuje duel 26. kola nacionalnog šampionata sa Tondelom, koja možda nije veliko ime, međutim dolazi na Dragao u delikatnom trenutku. Pored toga što je davljenik, Zmajevima Tondela stiže na megdan u procepu između dva duela sa Lionom.

Posle eliminacije Lacija u šesnaestini finala Lige Evrope, Porto je naišao na još jednog jakog protivnika u vidu Liona i u prvom meču na domaćem stadionu izgubio je minimalnim rezultatom. Međutim, Zmajevi nisu navikli na takva razočaranja ove sezone.

Izabrane vesti

Dobitak od tri boda nije važan samo da bi Porto stekao samopouzdanje posle poraza na Dragau, već je i dalje veoma važan u borbi za šampionsku titulu. Prošlogodišnji prvak Portugalije Sporting, sa kojim su Zmajevi već odigrali oba ligaška duela, oba završena nerešenim rezultatom, nalazi se iza Porta na drugom mestu sa šest bodova zaostatka.

19.00: (1,12) Porto (10,0) Tondela (17,0)

Odbrana nije dobro funkcionisala u Portu u poslednjim utakmicama. Na pet takmičarskih mečeva zaredom u ligi nije uspela da sačuva mrežu netaknutom. Suprotno tome, u poslednjim mečevima se u napadu ekipa oslanjala na nekog drugog, a ne na dežurnog Taremija. Prethodnih sedmica značajan doprinos uspehu svog tima dao je brazilski napadač Evanilson.

Problemi u defanzivi su usko povezani sa stalnim odsustvima. Manafa je od početka godine nedostajao zbog povrede, a sada su mu se pridružili kapiten tima i najiskusniji igrač Pepe, koji je morao na operaciju posle udarca u glavu u meču sa Lionom. Dodajmo i da je u konkurenciji za susret i Marko Grujić, srpski reprezentativac.

Tondeli preti ispadanje u niži rang. Posle 25 prvenstvenih kola zlatno-zeleni zauzimaju 16. mesto, što garantuje plasman u plej-aut. Tondela ima samo bod prednosti u odnosu na pretposlednji Moreirense.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

PORTUGALIJA 1 – 26. KOLO

Petak

Benfika - Vizela 1:1 (0:0)

/Arauho 75 - Kasijano 65/

Subota

Famalikao - Santa Klara 0:0

Estoril - Portimonense 2:0 (1:0)

/Mbula 29, Žeraldes 46/

Arouka - Fereira 0:1 (0:1)

/Gaitan 33/

Beleneses - Boavista 0:0

Nedelja

16.30: (2,65) Maritimo (3,10) Vitorija Gimarais (2,80)

19.00: (1,12) Porto (10,0) Tondela (17,0)

21.30: (1,90) Braga (3,50) Žil Visente (4,20)

Ponedeljak

21.15: (7,75) Moreirense (4,40) Sporting (1,43)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortoTondela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara