Fudbaleri ADO Den Haga (©AFP)
Fudbaleri ADO Den Haga (©AFP)

Den Hag izgleda sve moćnije, ni oduzeti bodovi ga nisu usporili

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 12:16

U 10. kolu Erste divizije Rode će dočekati neočekivano bezopasni Den Boš

Da nije bilo one kazne zbog problema sa finansijama, ADO Den Hag bi sada bio prvi na tabeli Erste divizije. Ovako mu je oduzeto šest poena, pa je tek 10. Uprkos tome, po prikazanim igrama ove sezone najveći je favorit za ekspresni povratak u elitni rang. Priliku da popravi svoj položaj i probije se barem do neke od pozicija koje vode u baraž imaće u nedelju od 14.30 časova, kada mu u goste dolazi jedno od najvećih razočaranja dosadašnjeg toka šampionata, Den Boš.

Den Hag je u prvih devet kola ostvario čak šest pobeda, uz remi i dva poraza, U poslednjih pet kola je samo Oss uspeo da ga zaustavi, dva puta mu je stizao prednost i na kraju su odigrali 3:3. U prošlom kolu Den Hag je kao gost deklasirao Mastriht sa 6:2, a akter tog meča u pobedničkom timu bio je mladi reprezentativac BiH, Amar Ćatić. Talentovani vezista je na dosadašnjih devet mečeva zabeležio učinak od po tri gola i asistencije.

Izabrane vesti

14.30: (1,43) Den Hag (4,30) Den Boš (6,75)

S druge strane, Den Boš se ozbiljno muči i nalazi se pri samom dnu tabele. Osvojio je devet poena na isto toliko utakmica, a jedini lošiji je Dordeht sa šest bodova. Srećom po njih, ne moraju da brinu za opstanak, jer su u slučaju lošeg plasmana ugroženi samo rezervni timovi prvoligaša.

Takav sistem takmičenja donosi mogućnost klubovima da više rade na razvijanju mladih igrača, a upravo je takvim ambicijama prošlog februara Den Boš preuzeo Džek de Gir. Holandski stručnjak je najavljivao da će njegova ekipa da igra na gol više, pričao je kako mu je draže da bude 4:4 nego 0:0.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Od toga za sada nema ništa, Den Boš ima krizu baš u ofanzivi. Postigao je do sada samo osam golova.

Tačno, računao sam na to da ćemo da postignemo malo više golova do sada“, prizano je De Gir svoju grešku pred meč sa Den Hagom.

Većinu golova za njegov tim postigao je 21-godišnji Roj Kujpers, pet. Više nego za čitavu prošlu sezonu. Zato su njegovi saigrači sada potpuno razočarali.

Den Boš i Den Hag se nisu sastali nijednom još od 2008. godine, kada su poslednji put igrali zajedno u drugom rangu. Tada je Den Boš kao gost trijumfovao sa 1:0.

HOLANDIJA 2 – 10. KOLO

Subota

Ajndhoven – Oss 2:1 (1:0)

/Van der Sande 7, Slegers 79 – Metju 63/

Emen – Ekselzior 0:1 (0:1)

/Dalinga 32/

Venlo – Mastriht 2:0 (1:0)

/Deker 41, Johanson 88/

Nedelja

14.30: (1,43) Den Hag (4,30) Den Boš (6,75)

16.45: (2,90) Dordreht (3,30) Helmond (2,30)

20.00: (2,60) Almere Siti (3,30) De Grafšap (2,55)

Odloženo za 18. oktobar

Utreht II – Roda

Volendam – NAC Breda

AZ Alkmar II – Ajaks II

PSV Ajndhoven II - Telstar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 2Erste divizijaAdo Den HagDen Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara