Denis Ćorić prvi pik Pazaraca

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 11:43

Najrealnije je da Plave u utorak protiv TSC vodi već starosedelac u stručnom štabu Dragan Žarković

Pominjao se Goran Plavi Stevanović, dok priča sa komšijom rodom iz Nove Varoši i aktuelnim selektorom mlade reprezentacije Srbije Ljubinkom Drulovićem nije bila na realnim osnovama. Ljubitelje fudbala kraj Jošanice i Raške ne bi začudila inaguracija lokalnog kadra sa UEFA profi licencama, koje poseduju Kenan Kolašinac i Izet Ljajić, ali bi ih verovatno iznenadilo ako bi sportski sektor Pazaraca odlučio da Igora Matića na klupi zameni stručnjak iz Bosne i Hercegovine Denis Ćorić.

Nema sumnje da je Ćorić prvi pik uzdrmanog superligaša. Od zimus je na klupi Posušja, čija je serija dobrih rezultata kandidata za ispadanje iz Premijer lige zapadnih komšija promovisala u klub sa dozovolom da iz prikrajka razmišlja o Evropi. Prethodno je samostalno radio još u GOŠK Gabeli i Širokom Brijegu. U Pazaru su tokom prethodna dva dana dobili pozitivne reference sa više adresa, ali je ogromna prepreka Ćorićev trenutni angažman u Posušju začinjen pobedničkim hodom za respekt.

Izabrane vesti

Dovodio se 46-godišnji trener sredinom novembra u vezu sa surduličkim Radnikom, koji se posle rastanka sa Zoranom Ljubinkovićem i Ćorićevog premišljanja na kraju odlučio za ispostaviće se kratkotrajno rešenje u liku Milana Švabe Milanovića.

Nije se dalo krajem prošle godine da Ćorić krene putem glavnokomandujućeg po pitanje struke u kragujevačkom Radničkom 1923, Feđe Dudića i na taj način pojača bosansko-hercegovačku trenersku koloniju u Mozzart Bet Superligi. Da li je sada trenutak?

Vodili su Plave u elitnoj domaćoj diviziji fudbalski učitelji rođeni u susedstvu preko Drine, poput Vladimira Gaćinovića, a Ćorić bi bio prvi trener sa BiH državljanstvom na klupi pazarskog kolektiva u društvu najboljih. Trebalo je da to pre godinu dana postane upravo Dudić, ali se onda desio "slučaj Filip Kljajić" i priča je propala.

Pazarce čeka težak raspored do podele lige na plej-of i plej-aut grupu i žestoka borba za mesto u boljoj polovini, pre svega sa kruševačkom Napretkom. Već u utorak stiže TSC, pa se ide na noge Partizanu i na kraju osnovnog dela sezone na Gradski stadion dolazi niški Radnički.

Ako bi kojim slučajem došao, Ćorića bi sačekao ozbiljan izazov, s obzirom da je neophodno iz sivila trgnuti ekipu sa svega šest dopisanih bodova u osam prolećnih rundi.

Kako stvari stoje, najrealnije je da protiv TSC u delu protokola namenjenog domaćem treneru piše - Dragan Žarković. Član stručnog štaba još iz vremena Siniše Dobrašinovića i nekadašnji prvotimac Novog Pazara imaće pred sobom matematički zadatak sa tri zvezdice. A da li i rešiv, znaće se kroz dva dana, dok noć polako bude padala na grad.


tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara