Tjeri Anri na klupi Montreala (©Reuters)
Tjeri Anri na klupi Montreala (©Reuters)

Derbi 401 i da li je za Anrija treća sreća?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 14:18

Toronto oba puta ove sezone preslišao Montreal

Jedini neporaženi tim dosadašnjeg toka sezone u MLS-u suočiće se u sredu ujutru sa velikim izazovom. Lider Istočne konferencije, ujedno i cele lige, Toronto, na svom stadionu ima posla sa najvećim rivalom Montrealom, kome je u dva navrata u tekućoj kampanji očitavao bukvicu, i dodatno naoštrio Tjerija Anrija i njegove pulene (02.00).

Redsi spadaju među glavne favorite za titulu najboljeg u ligi, pa i u Kanadski Klasik iliti Derbi 401 (naziv po autoputu koji spaja dva najveća grada u zemlji javora) ponovo ulazi kao veliki favorit. Publike na stadionu neće biti, što znači da će izostati uobičajen kolorit, ali naboj je zagarantovan. Videlo se to i na proteklom sudaru ovih timova, odigranom pre samo četiri dana u Kvebeku, gde je Toronto slavio minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Trener Toronta Greg Vani istakao je da će za sudar sa velikim rivalom moći da koristi napadače Džouzija Altidora i Aja Akinolu. Altidor je propustio trijumf u Montrealu iz ličnih razloga, dok je Akinola vukao povredu tetive još od MLS turnira na Floridi.

Sa druge strane, u redove Montreala vraća se par uticajnih veznih igrača. Radi se o alžirskom reprezentativcu Safiru Taideru i Kanađaninu Semjuelu Pjeteu, koji su propustili prethodni duel.

Toronto ima priliku da produži svoj niz neporaženih utakmica u ligaškom delu sezone na 19 zaredom, a do sada je u 18 mečeva imao polovičan učinak pobeda i remija. Poraz Toronta od Njujork Sitija (3:1) u osmini finala MLS turnir nije se računao u poretku ligaškog dela sezone.

Pomenuli smo već da su Redsi poslednji put oborili Montreal na pleća nakon kaznenog udarca u 50. minutu preko Alehandra Pozuela, u utakmici koja je imala samo tri hica u metu. Dva su bila upućena od strane Toronta i jedan iz Montreala. Vanijev tim je imao 60 odsto poseda lopte.

"Nije ih lako otvoriti. Ali moramo da pronađemo način. Ovo je tim koji svi pokušavaju da pobede na Istoku. Oni znaju šta rade. Imaju igrače koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku", rekao je trener Montreala Tjeri Anri.

Montreal, sedmi na Istoku sa 10 bodova, takođe je izgubio 4:3 od Toronta na MLS turniru.

"Ako ste na vrhu brda, ljudi će vas više slušati nego ako ste ponekad na dnu. Koncentrisani smo da ostanemo na liderskom mestu", ocenio je Greg Vani.

MLS

Sreda

02.00: (1,38) Toronto (4,70) Montreal (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MLSTorontoMontreal Impakt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara