Navijači Ujpešta (©Shutterstock)
Navijači Ujpešta (©Shutterstock)

Derbi bez značaja i Ujpeštov meč godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 13:07

Dve utakmice očekuju nas večeras u prvenstvu Mađarske

Samo još šest bodova u opticaju preostalo je u šampionatu Mađarske. Prvak je poznat, radi se o Ferencvarošu, koji trenutno drugoplasiranom Fehervaru beži velikih 14 bodova. Nekadašnji Videoton osigurao je vicešampionsko zvanje, dok je preostalo da u naredne dve runde saznamo ime poslednjeg učesnika Lige Evrope, odnosno ime onoga ko će se pridružiti kapošvaru u nižem rangu.

Mezokovežd i Puškaš Akademija bodovno su poravnati, ali je u prednosti sasatav sa severoistoka, jer ima veći broj ostvarenih pobeda, a to je posle broja bodova sledeća stavka koja se uzima u obzir prilikom klasifikacije. Potom sledi gol-razlika, broj postignutih pogodaka...

Izabrane vesti

Preostala dilema vezana je za borbu za opstanak. Kapošvar je odavno otpisan, a trenutno najbliži selidbi u drugu ligu je Debrecin, jedan od najtrofejnijih mađarskih klubova u ovom veku. Ekipa za koju igraju srpski internacionalci Nikola Trujić i Luka Milunović nalazi se dva boda iza sigurne zone, u kojoj se nalaze Pakš i Ujpešt, dok je ugrožena i Kišvarda sa tri boda više od Lokija.

Upravo Ujpešt ima priliku da večeras napravi veliki korak ka opstanku, jer mu u goste stiže Zalaegerseg (21.05), koji je petoplasirana i to je maksimum koji može da dosegne. Gosti su, posle Fradija, najuspešniji tim u ligi po povratku na teren, međutim manjak takmičarskog motiva mogao bi da pomogne četi srpskog stratega Predraga Rogana.

Ipak, derbi dana u okviru 32. runde prvenstva Mađarske je okršaj Fehervar i Ferencvaroš (18.55). Sergej Rebrov je posle dve titule sa Dinamom iz Kijeva osvojio i drugu krunu na klupi Fradija. U subotu je Fehervar pretrpeo prvi poraz posle ponovnog pokretanja, izgubivši od Mezokovežda 1:2. Sa druge strane, Ferencvaroš je bez poraza posle pauze - šest pobeda i dva remija.


tagovi

Mađarska 1UjpeštPredrag RoganVideotonFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara