Gonzalo Iguain (©AFP)
Gonzalo Iguain (©AFP)

Derbi Floride – Nani ili braća Iguain, a možda je vreme i za istorijski remi?

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.06.21. | 23:20

Novo kolo MLS otvara duel dva rivala, Intera iz Majamija i Orlando Sitija. Ovaj meč je na programu u noći između petka i subote od 02.00 časova.

Da li je došlo vreme za remi u derbiju Floride? Do sada Orlando Siti i Inter Majami nijednom nisu odigrali nerešeno. Novu priliku da to promene imaju noćas od 02.00, kada će po peti put u istoriji da se sastanu u MLS.

U potpuno različitom raspoloženju dva tima sa Floride dočekuju meč u Majamiju. Igrači Intera definitivno ne pucaju od samopouzdanja posle tri uzastopna poraza. Iz devet mečeva osvojili su samo osam bodova, a po peti put ove sezone su kapitulirali prošle nedelje na gostovanju Di-Si junajtedu (1:0). Trenutno su tek 11. na tabeli Istočne konferencije, plej-of trenutno ne deluje kao dostižan cilj.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Orlando Siti blista ove sezone. Trenutno je drugi na istoku, sa 18 bodova iz devet kola. Trijumfovao je na četiri od poslednjih pet susreta, a jedini poraz naneo mu je Njujork Red Bul.

02.00: (3,20) Inter Majami (3,35) Orlando Siti (2,25)

Ogromna zasluga za te rezultate ide na račun nekadašnjeg veziste Mančester Junajteda, Nanija. Iskusni Portugalac je bio strelac već pet puta, zatresao je redom mreže Sporting Kanzas Sitija, Sinsinatija, Njujork Sitija, Toronta i San Hozea.

Ovaj 34-godišnjak će niz pokušati da nastavi protiv još jednog proslavljenog fudbalera na zalasku karijere, godinu dana mlađeg Gonzala Iguaina. Argentinac je najbolji strelac tima na čijoj kupi sedi Fil Nevil, ove sezone je postigao četiri gola. Imao je pomoć starijeg brata Federika Iguaina, kojeg je Inter takođe angažovao prošle godine. Bivši vezista River Plejta i Bešiktaša ove sezone je na osam mečeva dao jedan gol i zabeležio dve asistencije.

Inter Majami je mlad klub, deo je MLS od prošle sezone i sa Orlandom je zato igrao tek četiri puta. U svakom duelu je pobeđivala ona ekipa koja je bila domaćin, pa tako imaju oba tima po dva trijumfa. Čak tri puta je rezultat bio 2:1, dok je jednom Inter slavio sa 3:2.

Orlando je protiv San Hozea u prošlom kolu slavio sa 5:0, što mu je bila druga najubedljivija pobeda u klupskoj istoriji. Samo je Nju Ingland 2017. godine prošao gore, izgubio je sa 6:1. Tek dva puta su Lavovi u svojoj istoriji dali četiri ili više golova, a da pritom nisu vadili loptu iz svoje mreže. Prvi put su to uradili protiv Los Anđeles Galaksija (4:0), u maju 2015. godine.

Trener Orlanda Oskar Pareha istakao je da duel protiv Intera nije obična utakmica, kao protiv nekog drugog člana MLS.

„Ovo je derbi. Važna utakmica i za naš klub i za navijače. Zato je od ogromnog značaja da osvojimo tri boda. Moramo da budemo svesni da je ovo malo drugačiji meč, ali da se koncentrišemo na posao i da odradimo sve kako bismo postigli dobar rezultat“, rekao je Pareha.


tagovi

MLSGonzalo IguainFederiko IguainNaniOrlando SitiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara